Selam olsun,
Özellikle genç arkadaşlara bir hayat tecrübesi aktarmak isterim.
Ne güzel gidiyor hayatım dediğim günlerimde oldu bu kötü süreç geçmez toparlanamam dediğim zamanlarda oldu.
Hayat devam ettikçe bir şekilde ilerliyorsunuz bazen daha iyiye bazen daha kötüye ama olduğunuz yerde kalmıyorsunuz.
Çok üst seviye hayat standartlarım olduğu gibi en temel ihtiyaçlarımı karşılayamadığım zamanlarımda oldu.
Bazen güzel günlerin bitmeyeceğini bazen kötü günlerin geçmeyeceğini düşünürdüm.
Şimdi şöyle bir geriye baktığımda en büyük talihsizlik, hata, uğradığım haksızlıkların bugün benim hayatımı güzelleştirdiğini görüyorum.
Tam şuan yaşadığınız şey canınızı yakar, sıkar ya da sizi karamsar hale sokabilir ama bundan 2 yıl sonra bu tecrübeleriniz hayatınızı güzelleştirecek doğru kararları vermenizi sağlayacaktır.
Tam tersi şuan yaşadığınız çok güzel günler sizi aldatmasın.
İyi, güzel, kötü, çirkin ne yaşıyorsak hepsinin bir sonu vardır bu nedenle özellikle karamsarlığınızı çok ciddiye almayın arkadaşlar.
Bu karamsarlıkla intihar edenler, hayata küsenler, karşısına çıkan güzellikleri ıskalayanalar oluyor.
Her şey insan içindir bugün mutlu yarın mutsuz sonra yine mutlu sonra yine mutsuz olacağız zira hayat devingendir sürekli farklı duygular yaşayacağız.
Size aktarmak istediğim tecrübe ne mutluluğu ne mutsuzluğu çok ciddiye almayın hayatınız devam ettikçe keyfinize bakın.
Güzellikler bitiyor, mutsuzluklar bitiyor daha güzellikler yaşıyorsunuz daha mutsuzluklar yaşıyorsunuz.
Sadece mutlu, başarılı olmaya odaklanmayın ya da başarısızlığın ve mutsuzluğun sürekli süreceğini düşünmeyin.
Yaşayın.
Kötümser olmayın hayatın ne getireceğini bilemezsiniz.
7
●410
- 09-02-2025, 23:45:12
- 09-02-2025, 23:53:48şu aralar sıkıntıdayım maddi olarak ve bende tam yazdığınız gibi düşünüp devam ediyorum. her yaşanmışlık bir tecrübedir. tecrübeler yaşamımızı şekillendirir ve kararlarımızı etkiler.
yaşayıp göreceğiz. her şey olacağına varır, pes etmek yok. - 09-02-2025, 23:58:22Merhaba, yazınız için teşekkür ederim. Dediğiniz şeylere katılıyorum ancak, insanların mutsuzluğu, umitsizligi toplumun geneline yansıdı. Aramızdan birkaçımıza değil. Ekonomisi kötü, esnaf iş yapamıyor, iş yapmak isteyen ortama güvenip birşey yapamıyor. Tek dileğim ülke olarak bu zor günleri geride bırakmamız, eskisi gibi herkesin yüzünün gülmesi dileğiyle.
- 09-02-2025, 23:58:51hayatın kısa özeti için teşekkürler hocam;serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-02-2025, 00:34:17Seni kafamda cidden Hulusi Kentmen olarak kodladım hocam
Değerli tavsiyelerin için teşekkürler.
serterefendi bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 10-02-2025, 00:43:11şahsi mutsuzluk sorun değil de, mutsuzluk ve umutsuzluk kaynağı olan sorunlar başkasını da ( aile, çocuklar) mutsuz etti mi işte o zaman kafaya takmamak mümkün olmuyor. şahsi beceriksizlikler yüzünden en sevdiklerinin acı çekmesi insanı gerçekten vicdanen çok yaralıyor.. yine de tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz. Güzel bir hayat tecrübesi..
Değerli tavsiyelerin için teşekkürler.