Arkadaşlar Yazım uzun ama bu hastanede doğum düşünen kişilerin sonuna kadar okumasını öneririm.
05.02.2025 tarihinde eşim erken doğum yaptı. Bebeğimiz, olması gerekenden düşük kiloyla dünyaya geldi ve doğum oldukça sıkıntılı, kanamalı bir şekilde gerçekleşti (normal doğum). Refakatçi olarak sadece kadınların kabul edilmesi nedeniyle eşimin yanında olamadım ve ona destek veremedim.
Doğum sonrasında dikiş atan hemşireler, ağrıdan bağıran eşime sert bir şekilde "Ne bağırıyorsun, bağırma!" diyerek azarladı. Kontrole gelen diğer hemşireler de aynı şekilde bağırarak ve sert bir üslupla muayenelerini gerçekleştirdi.
Bebeğimizin her gün fotoğraflarını sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarımıza gönderdiğimizde, acilen mama verilmesi gerektiğini, aksi takdirde yoğun bakıma alınabileceğini söylediler. Biz de bu durumu hemşirelere ve doktorlara ilettiğimizde, "İşimize karışmayın, çok mu biliyorsunuz?" gibi tepkilerle karşılaştık ve yine sert bir şekilde azarlanarak susturulduk.
Ne yazık ki sağlıkçı arkadaşlarımızın tahmini doğru çıktı. Dün hastaneden arandık ve bebeğimizin yoğun bakıma alınacağını, ancak hastanede yer olmadığı için sevk edileceğini söylediler. Bu süreçte aklımıza daha önce ülkemizde gündeme gelen Yenidoğan Çetesi haberleri geldi. Bu nedenle bebeğimizin epikriz raporlarını talep ettim ve kendi imkanlarımızla hastane bulacağımızı belirttim. Hatta bir hastane bulduk ve doktorlar epikriz raporunu beklediklerini söylediler. Ancak hastane yönetimi, epikriz raporlarını vermeyeceklerini söyledi.
Sağlık Bakanlığı ile görüştüğümüzde, epikriz raporlarının tarafımıza verilmesi gerektiğini öğrendik, ancak hastane bunu yine de reddetti. Bunun üzerine, hastane ve Sağlık Bakanlığı'na, bebeğimizin herhangi bir özel hastaneye sevk edilmesini istemediğimizi bildirdik. Ancak baskılar sonucunda Esenyurt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Esenyurt Devlet Hastanesine ilk giriş yaptığımızda, eski bina yapısını ve düzensizliği görünce daha da korktuk. Ancak içeride çalışan sağlık personeli o kadar iyi ve merhametli insanlardı ki, yaşadığımız korku bir nebze olsun hafifledi.
Çam Sakura Hastanesi Kadın Doğum Bölümü ve Yenidoğan Hemşireleri'nin hepsi için kötü insanlar diyemem, ancak bu hastanede çalışan personelin mutlaka psikolojik değerlendirmeden ve psikoteknik testlerden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki veterinerler bile hayvanlara daha iyi davranıyor.
Eşi doğum yapacak olan ve bu hastaneyi düşünen herkese sesleniyorum: Lütfen yaşadıklarımızı dikkate alın. Orada bekleyen tüm babalar aynı dertten muzdarip. Hastaneye ve başhekimliğe yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığını düşünüyorum. Hemşirelerin aşırı bir özgüveni var ve şikayet edilmekten korkmuyorlar. Allahtan korktuklarını düşünmüyorum ama en azından kuldan korkmaları gerektiğini bilmeleri lazım.
Çamsakura Hastanesi'nde Başımıza gelenler (Doğum)
45
●2.930
- 09-02-2025, 12:04:34ALLAH Razı olsun hocam güzel dileklerinizden ötürü eksik olmayın 🫶Almeba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-02-2025, 12:08:20Sen yazıyı iyice okudun mu? Okuyupda bu yorumu yaptıysan anlamanda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Allah yardımcın olsun!paollu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrıca senin gibi bu zihniyette olan hakkını aramayan herdenilene uyan insanlar olduğu sürece yenidoğan çetesi biter başka ekmek kapıları açarlar kendilerine. Geçmiş olsun yazıp geçeceğin yerde yazdığın yazıya bak senle tartışacak bir gücüm yok günlerdiir uykusuz ve sitresliyim eşim hastanede bebeğim yoğun bakımda sende merhamet ve vijdanını biraz sorgula. - 09-02-2025, 12:15:15Bebeğimizin her gün fotoğraflarını sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarımıza gönderdiğimizde, acilen mama verilmesi gerektiğini, aksi takdirde yoğun bakıma alınabileceğini söylediler. Biz de bu durumu hemşirelere ve doktorlara ilettiğimizde, "İşimize karışmayın, çok mu biliyorsunuz?" gibi tepkilerle karşılaştık ve yine sert bir şekilde azarlanarak susturulduk.
Ne yazık ki sağlıkçı arkadaşlarımızın tahmini doğru çıktı. Dün hastaneden arandık ve bebeğimizin yoğun bakıma alınacağını, ancak hastanede yer olmadığı için sevk edileceğini söylediler.
Bu kısım çok dikkatimi çekti, bildiğin bile bile lades. Siz bunu sağlık sektöründekilerden öğrendikten sonra ne zaman söylediniz, mevcut hastanedeki doktorlara ? Sonrasında yoğun bakıma alıma haberi ne zaman geldi ?
Bu düpe düz suç be kardeşim, üstelik yeni bir doğmuş bir bebek üzerinden gerçekleştiriyor. - 09-02-2025, 12:15:50Üyeliği durdurulduAynı şekilde o hastanede sorunlar olduğunu biliyorum, bizde yaşadık bu tür durumlar, doğum değil ama kontrol için gittik, saçma sapan kendisine doktor diyen insanlarla uğraştık. Bu mesleğe daha yeni başlamış kim varsa hepsi orada, biz artık sabit bir doktor bulduk sürekli ona gidiyoruz, koca bir hastene ile muhatap olacağımıza 1 doktorla muhatap olmak daha iyidir.
- 09-02-2025, 12:17:27Üyeliği durdurulduSadece bu kısmı Linkedin'e yazsak hastene baya zora girecektir, böyle insanlara kimse bişey demediği için bu durumda sağlık sektörü.Perfection adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle