Depremde alınacak önlemler nelerdir?
Arabamızda veya ev içerisinde yapacağımız hazırlıklar, çantaya koymamız gerekenleri bu konu altında tekrar toparlayabilir ve fikir alışverişi yapabilir miyiz..
Deprem İçin Alınacak Önlemler
6
●128
- 06-02-2025, 11:29:44Düdük, el ile çevirmeli el feneri, su. Deprem olduğunda, enkaz altında yaşam başarılabilirse bunlar çok mühim.
Asuman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-02-2025, 11:30:40İlk iş ev alırken süsüne püsüne musluğuna lavabosuna bakmadan projeyi talep edip iskelet yapısına proje üzerinden bakmak. Hatta kiralarken de eski ve betonu dökülmüş yapı tercih etmemek. Geri kalan hazırlık beton altında yaşanabilecek süreyi uzatan gıda, ısınma ve haberleşme. Konserveler, su, radyo, telsiz, el feneri, yedek piller, ilkyardım malzemeleri.
- 06-02-2025, 11:46:38maraş depremini yaşamış birisi olarak söylüyorum. depreme alınacak ilk önlem yaşadığınız daire apartman vs her neyse önce sağlamlığını test ettirmek proje harici bina statiğini bozan durumlar var mı kontrol ettirmek. daire alıyoruz ama bilinçsiz alıyoruz. ilk etapta iletişim kesiliyor bu yüzden aile bireylerinize birer telsiz alın şarjı uzun gidiyor. muhakkak su bulundurmalısınız. aile bireylerinizle ortak toplanma alanı belirlemelisiniz. çünkü ortalık mahşer yerine dönüyor kimse kimseyi bulamıyor herkes bi tarafa koşuşturuyor. ısınma amaçlı materyaller edinebilirsiniz.çadır bulundurabilirsiniz. muhafaza edebiliyorsanız yakıt depo edebilirsiniz. arabanızın deposunu full dolu gezmeye alışmalısınız. arsanız araziniz varsa iyi kötü derme çatma demeden bi konteyner falan koymalısınız. ev içerisinde saklanma alanları oluşturmalısınız. dolaplar muhakkak duvara sabit olmalı (gardrop üzerimize düşüyordu) her an kaçıyormuş gibi temel bi takım eşya koymalısınız. uzun süre dayanklı ekmeklerden konservelerden bi paket yapabilirsiniz. genel durum şu kimse kimseye yardım edemiyor. ve en temel ihtiyaçlar seviyesine düşüyorsunuz. market bakkal yağmalamaktan kaçınmayın açık söyleyeyim. parasını helalleşmesini bi şekilde yaparsınız daha sonra. tüm tedbirleri aldınız ve yaşıyor iseniz en kısa sürede şehri terkedin. hastanız var ise kesinlikle deprem ilinde hastaneye götürmeyin çünkü ölüme terkediyorlar.
- 06-02-2025, 12:54:34Her aile bireyin birer tane olacak şekilde yukarıdaki çanta içeriğini hazırlayın. Mutlaka aracınız varsa boş arsa mezarlık yakını gibi bir yere park etmeye çalışın. Araç hep fulle yakın olsun, mutlaka çadır alın ve araçta bulundurun, aslında Kamp malzemeleri alıp araçta bulundurun sadece çadır değil. Nakit para bulundurun, sürekli kullandığınız ilaçların reçete ve yedeklerini bulundurun, çok daha fazla detay var.

