• 17-01-2025, 23:20:27
    #1


    Microsoft ile iletişim kurduğunuzu bildirmek için sizinle iletişime geçiyoruz. Pazarda potansiyel ihlal edenler keşfedildiğinde, Microsoft öncelikle aldıkları ciddi riskleri anladıklarından emin olmak ister, tekliflerinin yasallığını analiz etmelerini ister ve yasal adımlar atmayı düşünmeden önce eylemlerini düzeltmeleri için onlara bir fırsat verir.
    Microsoft Türkiye çevrimiçi pazarını izledi ve bu süreçte (lisans sitem) üzerindeki Microsoft yazılım satışlarınız hakkında bilgi edindik. Şimdiye kadar toplanan verilere göre, yürüttüğünüz Microsoft yazılım ürünleri satışı fikri mülkiyet haklarını koruyan mevzuata uymuyor gibi görünüyor.
    Lütfen yalnızca Ürün Anahtarlarının lisans olmadığını ve bu nedenle Microsoft yazılım lisansları olarak ayrı ayrı yeniden satılmaması gerektiğini unutmayın. Teklifiniz ayrıca meşru yeniden satış için geçerli yasanın gerekliliklerini karşılamıyor gibi görünüyor.
    Bu, olası ihlal eden Microsoft yazılımlarının tüm satışlarını ve dağıtımlarını incelemeniz ve fikri mülkiyet haklarının ihlalinden kaynaklanan olumsuz sonuçlardan kaçınmanız için bir fırsat sağlamaktır.
    Bu nedenle lütfen tekliflerinizi gözden geçirmenizi ve tüm yasadışı teklifleri kaldırarak ve Microsoft'un haklarını veya geçerli yasayı ihlal eden tüm satış faaliyetlerini durdurarak derhal işbirliği yapmanızı rica ediyoruz.
    Microsoft, fikri mülkiyetinin ihlal edilmesini çok ciddiye almaktadır. Gerçekten de Microsoft, müşterilerini sahte/lisanssız yazılım satın almaktan korumayı ve ayrıca gerçek satıcıların yasadışı teklifler sonucunda dezavantajlı duruma düşmemesini sağlamayı amaçlamaktadır.
    Neyin meşru veya gayri meşru olduğundan emin değilseniz, Microsoft'un fikri mülkiyet haklarını ve geçerli mevzuatı ihlal etmediğinizden emin olmak için bağımsız yasal danışmanlık almanızı öneririz. Microsoft, faaliyetlerinizle ilgili tüm hakları saklı tutar. Bu mesajı dikkate alacağınızı ve buna göre hareket edeceğinizi umuyoruz. Lütfen kamuya açık yazılım satış faaliyetlerinizi izlemeye devam edeceğimizi unutmayın.
    İsterseniz, bize sağladığınız e-posta adresine bu mesajı onaylayan bir e-posta gönderebiliriz.



    sizce bundan bir şey çıkar mı? 1-2 konu okudum ama kararsız kaldım şahsen
    @whitelotus;
  • 17-01-2025, 23:22:33
    #2
    Gelen maile bakın Doğrudan microsoft tarafından mı gelmiş diye bazı uyanıklar mail yönlendirmesi yaparak pazar payına çökme derdinler. Doğrudan Microsoft tarafından gslmişse kapatmanızı tavsiye ederim.
  • 17-01-2025, 23:29:35
    #3
    okyanus1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Gelen maile bakın Doğrudan microsoft tarafından mı gelmiş diye bazı uyanıklar mail yönlendirmesi yaparak pazar payına çökme derdinler. Doğrudan Microsoft tarafından gslmişse kapatmanızı tavsiye ederim.
    mailin detaylarına gözüm ile baktım mail doğru gibi kesin emin olmak için yapay zekaya da doğrulattım yani %99 ihtimalle microsoft üzerinden gelen bir mail
  • 17-01-2025, 23:39:01
    #4
    mail göndericisinin detaylarına bakın orada ssl sertifikasından tutun tüm handshake görünür. Göz korkutma amaçlı rakipler tarafından atılan maile benziyor. Mailin microsoft nokta com olması bir şey ifade etmez. Ben de size istesem şu an alivelikirkdokuzelli@microsoft nokta com üzerinden mail atabilirim bunu free yapan siteler vardı bi aralar.
  • 17-01-2025, 23:42:02
    #5
    sunucuoptimizasyon.com
    Mail yüzde 99 doğrudur.

    Microsoft'un lisans satmaya yetkilendirmediği sitelere gönderdiği soft uyarı maili bu.

    Şimdilik yasal haklarımızı kullanmıyoruz ama dikkatli olun gözümüz üzerinizde mailidir.
  • 17-01-2025, 23:43:25
    #6
    Eğerki o mail gerçekse davanın sonu senın için iyi olmaz
  • 17-01-2025, 23:45:48
    #7
    Cankat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    mail göndericisinin detaylarına bakın orada ssl sertifikasından tutun tüm handshake görünür. Göz korkutma amaçlı rakipler tarafından atılan maile benziyor. Mailin microsoft nokta com olması bir şey ifade etmez. Ben de size istesem şu an alivelikirkdokuzelli@microsoft nokta com üzerinden mail atabilirim bunu free yapan siteler vardı bi aralar.
    evet hocam öyle tool'lar var ancak mail üzerinde sorgulanabilecek şeyleri sorguluyorum olumlu sonuç alıyorum
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Mail yüzde 99 doğrudur.

    Microsoft'un lisans satmaya yetkilendirmediği sitelere gönderdiği soft uyarı mailidir.

    Şimdilik yasal haklarımızı kullanmıyoruz ama dikkatli olun uyarısıdır.
    yani emin olamadım kafam çok karışık
    Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eğerki o mail gerçekse davanın sonu senın için iyi olmaz
    evet... ne yazık ki

    ek olarak şimdi bulduğum bilgiler
    spama düşmüş gönderilen mail güvenilirliği de -0.3 gözüküyor
  • 18-01-2025, 00:02:34
    #8
    idarelik olarak microsoft'a bağlı olan ürünleri kaldırdım bakalım süreç nasıl ilerleyecek
  • 18-01-2025, 00:04:04
    #9
    13 Lokasyon Sunucu ⚡
    Başka lisans satış firmalarının rakiplerini ortadan kaldırmak adına uyguladığı bir göz korkutma çalışmasıda olabilir. Meçhul bir durum, dikkat etmenizde fayda var, eğer doğruysa maddi sonuçlar doğurur.