• 15-01-2025, 13:17:47
    #1
    Bekliyordum böyle birşeyi de geçen sene bekliyordum ben listede sonlardaydım herhalde

    Şimdi nedir bu? Ne yapmamız gerekiyor? İşlediğimiz suçları yazayım, hangisi olabileceğini söyleyin lütfen.

    - Son birkaç calısanın primi eksik, battık da arkadaşlar yoksa keyfimizden ödememezlik yapmadık tabii 1 aylık prim borçları var.
    - Şirketin resmi adresi eski adres, 3 4 yıl önce ki adres hiç güncellemedik.

    Belki başka suçlarda işlemişizdir ama aklıma gelenler bunlar. Tavsiyeleri bekliyorum.

    Mobilde okumaya zorlanan arkadaşlar için:

    SGK
    Konu: Ifadeye Davet
    T.C.
    SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

    5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Kimunu'nun 59. Maddesinin ikinci fıkrasında "İşverenler ve sigortalılar ile işyeri sahipleri, tasfiye ye iflas idaresinin memurları, işle ilgili gerçek ve tüzel kişiler, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilmiş memurlanına bilgi verilmek üzere çağrıldıkları zaman gelmek, gerekli olan defter, belge ve delilleri getirip göstermek ve vermek, görevlerini yapmak için her türlü kolaylığı sağlamak ve bu yoldaki isteklerini geciktirmeksizm yerine getirmekle yükümlüdürler." denilmektedir.,

    Tarafınıza yürütülen idari bir soruşturma nedeniyle yazılı ifadenize başvurma zorumluluğu doğmuştur. Bu dibaria yazımızı tarafınıza ulaştığı tarihten itibaren 5 gün içerisinde Ankara Sosyal Güvenlik Il Müdürlüğü Sosyal Gavenlik Denetmenliğine müracaat etmeniz veya telefonla irtibat kurarak mazeret bildirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde hakkamızda 5510 Sayah Kanuna göre işlem yapilacak ve Kanun'un ilgili hükümleri gereğince hakkınızda doğabilecek her türlü maddi, idari ve ceza sorumluluk tarafınıza ait olacaktır tibal ve müracaat bilglen ağda belirtmiştir Gelmeden önce mutlaka randevu alınız.
    Bilginize sunulur.

    (image to text ile yazdırdım yazım yanlışları içn kusura bakmayın)
  • 15-01-2025, 13:20:14
    #2
    Vergi affında yapılandırma taksitle ödersiniz
  • 15-01-2025, 13:20:44
    #3
    MESKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vergi affında yapılandırma taksitle ödersiniz
    Aynen bi de vergi borcumuz var 380k
  • 15-01-2025, 13:22:22
    #4
    sunucuoptimizasyon.com
    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 102. maddesine göre her çalışan için her ay asgari ücretin 2 katı kadar ceza verilebilir, adres değişikliği ve bunun bildirilmemesi için de yine asgari ücretin birkaç katı kadar cezalar mevcut.

    Mali müşavirinizden de fikir almanızı öneririm.
  • 15-01-2025, 13:25:00
    #5
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 102. maddesine göre her çalışan için her ay asgari ücretin 2 katı kadar ceza verilebilir, adres değişikliği ve bunun bildirilmemesi için de yine asgari ücretin birkaç katı kadar cezalar mevcut.

    Mali müşavirinizden de fikir almanızı öneririm.
    Ömür boyu öderiz herhalde taksit taksit eyvallah hocam
  • 15-01-2025, 14:03:53
    #6
    Mali müşavirinizden destek almalısınız. Şirketin asıl detaylarını bilen tek kişi o olduğu için problem de, açıklama da ondan size aktarılacaktır zaten.
  • 15-01-2025, 14:31:03
    #7
    SGK yönünden son zamanlarda en çok karşılaştığımız konu sizin gibi mevcut adresinde bulunamayan şirketlerin sigortası ödenmiş çalışanlarının günlerini siliyorlar. Yerinde olmayan/Sahte işletme olarak ele alınıyor. Sadece devletle sorun yaşamıyorsunuz bir de zavallı çalışanların emekliliği sıkıntıya giriyor. Bu nedenle konuyu ciddiye almanızı tavsiye ederim.
  • 15-01-2025, 15:30:12
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Dayısı olmayanları çağırırlar tabii. Çevresi olanlar da sümenaltı, hiçbir zaman değişmez...
  • 15-01-2025, 17:28:16
    #9
    MESKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vergi affında yapılandırma taksitle ödersiniz
    Af yakın bir zamanda söz konusu mu hocam?