• 13-08-2009, 07:58:01
    #1
    Merhabalar,

    Bu sene bilerek sınıfta kaldım ve Lise 1. sınıfı tekrardan okuyacağım ..

    Benim 2 tane takıldığım dersler vardı aslında, Diğerleri son sınavlara güvendiğimden ve son sınavlarım düşük not ile geldiğinden karnede notlar düşüktü ..

    O takıldığım iki ders; İngilizce - Kimya ..

    İngilizce, Liseye yeni geçen öğrencilerin baş belası gibi bi' şey .. Bu sadece genelleme, Tabi ki dersinde başarılı olan öğrenci vardır ..

    Kimya, Aslında kimya kolaya benzeyen bi' ders ama hakikatten bu dersten şuanda hiçbirşey anlamamış durumdayım. Sorun bana göre Kimya hocasında .. Çünkü, Kimya hocası tahtada manyak hareketleriyle bi' şeyler anlatıp ve defterede aklından salladığı şeyleri yazdırıyordu .. Sınavda da alakasız sorular, zor sorular neredeyse onları sormaya kalkıyordu.. Bu nedenle sınıfın bi' çoğu yağ çekerek geçti, Benim gibilerse bu şekilde vahim durumda..

    Şimdi arkadaşlar, Bu sene okuyacağım ve bu derslerde yine takıntı olacak .. İngilizce öğretmeni okulda 2 tane olduğundan değiştirerek çözüm yolu bulmak istiyorum .. Kimya'yı ne yapabilirim ?

    "İngilizce için şunları uygulayarak daha iyi anlıyabilirsin.", "Kimya için şunları uygulayarak daha iyi anlıyabilirsin." vb. gibi söyliyebileceğiniz yorumlar nedir ?

    Okuyup ilginizi gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
  • 13-08-2009, 08:08:10
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Eylül'deki sınavlara gir..

    9.sınıfı bir daha okuma.. Asla ama asla..!

    Otur ders çalış Eylül'deki sınavları geç..
  • 13-08-2009, 08:11:40
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Meb yeni yasa çıkarmadı? Ağustos - Eylül arasında kurtarma sınavı olacaktı son kez sanırım.
  • 13-08-2009, 08:13:24
    #4
    Üyeliği durduruldu
    MertWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Meb yeni yasa çıkarmadı? Ağustos - Eylül arasında kurtarma sınavı olacaktı son kez sanırım.
    Çıktı yasa.. 1-6 Eylül arası sınavlar..

    Dilekçe verme 17-18-19 Ağustos..
  • 13-08-2009, 08:23:21
    #5
    Gir tabi o sınavlara. Çıkabilecek belli başlı konulara çalış. Yani nokta atışı yap. Sınavda hocaları rahatsız et, yardım iste. Eğer sınıfından memnun olmayıp da kalmak istiyorsan başka bir liseye geçmeyi düşün. Ama sınıf tekrarı yapma.
  • 13-08-2009, 09:03:11
    #6
    Kimya'yı derste adam akıllı dinle 1 ders boyunca anlamaya çalış emin ol yaptığının sende farkına varırsın.
    9. sınıf başlangıcında bende "okan olm fizik,kimya,matematik derslerini ne yapacaksın sayısaldan hiç çakmıyorsun bu sene sınıfta kalırsın felan" diyerek kendi kendimi yiyordum resmen.ama okul başladı ve dersi derste dinleyince hepsini yapmaya başladım.sayısal derslerde kopya çekmeden mat 5 fizik 5 kimya 4 gelmişti.tabii derste fırlamalık yapmayınca,konuşmayınca adın ineğe felan çıkıyor ama sen onlara aldırış etme.eğerki onlara aldırış etmeyip çalışmaya devam edersen başardığını gün geçtikçe fark edeceksin ve içinde çalışma isteği sürekli artacak.

    yapman gereken en önemli şey dersi derste dinle.anlamadığın noktayı hocana sor.bunu sorarsam arkadaşlar bana güler gibi düşünceleri aklından geçirme.
  • 13-08-2009, 09:20:47
    #7
    sevmek lazım dersi
  • 13-08-2009, 11:40:46
    #8
    Ya tüm dersleri seviyorum, Sevmiyorum değil ..

    Ama inanın sorunun hocada ! Sınıfta sadece ben değil, Benden başka 35 kişiden kesinlikle %60 anlıyamıyor ..

    Yani hoca anlatıyor, Ama hep boş anlatıyor . Nasıl oluyor bilmiyorum ama anlıyamıyorsun ..

    İlk mesajlarda arkadaşlar; Sınıfta kalma demiş .

    Kararlıyım ! Sınıfta kalıp 1 senem boşuna gidecek, Ama değeceğine inanıyorum.

    Şuanda bu zayıf karnemle herhangi bi' bilişim ve teknoloji (bilgisayar - yazılım ) bölümüne giremem, Okuduğum okul Ticaret meslek lisesi.. Bilgisayarlı muhasebe var.

    Kalıp tekrar okuyarak gördüğüm dersleri tekrardan görerek bi' şeyler yapmayı planlıyorum, Bu konuda yani okuma konusunda çok İDDALIYIM !
  • 13-08-2009, 11:44:47
    #9
    Kimya için git adam akıllı konu anlatımlı bir kitap al. Otur çalış, yorum yap. Sorularını çöz. ekolhoca.com gibi sitelerden video izleyerek de öğrenebilirsin.


    İngilizce için ise çok güzel cambridge setleri var. Onlarla çalışmanı tavsiye ederim.