Bu bir dolandırıcılık yöntemi olabilir mi
7
●418
- 03-01-2025, 23:03:37Sizin işi bilmem ama başıma geleni anlatayım.
Evden çalıştığım için bir firmanın müşteri bilgilendirme işini de alayım dedim. Zaten yaptığım işle alakalı 4 telefon hattı kullanıyorum beşincisi kalabalık etmesin diye "siz bana tarife ücretini ödeyin, ben kendi numaralarımdan birinle hizmet veririm" şeklinde anlaştım.
Adamların ürünü o kadar sorunlu ki gece gündüz telefonu çaldı
Adamlar d*olandırıcı falan değil. Ama ürünleri sorunlu. Kendi işimle alakalı telefonu kapatamıyorum da... En son numarayı değiştirmekte buldum çareyi.
Her ne yaparsanız yapın sözleşmeli yapın, alacaklarınızı bankadan açıklamalı alın, faturasını kesin ve öyle gerçekleştirin. Sonuçta tanımadığınız biri, insanları mağdur ettiğinde muhatap olarak tek başınıza kalmayın. - 03-01-2025, 23:12:06@XemirX; hesabın kendi ismimde olması zorunlu değil.
@TulinPinar; Yaşadığın olay için geçmiş olsun diyorum.. İşin resmiyettte olması daha önemli tabiki ama haftalıklı sigortasız bir çalışan olarak yapacağım bu işi açıklamalara yazmak ne kadar doğru olur bilemiyorum - 03-01-2025, 23:13:47Hocam inanın 3 kuruş kazanayım diye bazen kendimizi tehlikeye atıyoruz, yıllar sonra karşımıza çıkıyor, 300 kuruş harcayıp temizleyemiyoruz.xRACONx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-01-2025, 23:20:41Hocam dediğinizden anladığım kadarıyla bilmeden sizde mağdur olabilirsiniz. Dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan sahibinden,dolap ve pttavm gibi sitelerin scriptlerini kopyalayarak marketplace'e koydukları sahte ilanlarla insanları dolandırıyorlar size de bu tarz ürünler koydurup bütün topu sizin üstünüze yıkacaklar dikkat edin.
- 04-01-2025, 01:16:01Merhabalar.
Olaya farklı bir yaklaşım sunayım. Aranızda bir güven ilişkisi kurup
sonrasında farklı isteklerde bulunabilir ve üzerinize bir dolandırıcılık
suçu yıkıp kaybolabilirler. Ne iş yapacaksanız kayıtlı ve muhataplarınız
belli olacak şekilde yapın. Bu işi bana yaptıran şu kişidir diye net bir
şekilde gösteremediğiniz durumlarda savcılık suçtan kurtulmaya
çalışıyor deyip geçiyor. Dikkatli olmanızda fayda var.
İyi forumlar
Adamlar d*olandırıcı falan değil. Ama ürünleri sorunlu. Kendi işimle alakalı telefonu kapatamıyorum da... En son numarayı değiştirmekte buldum çareyi.