Senelik bakımımı yetkili serviste yaptırdım, bu bakımda yağ ve filtrelere ek olarak antifriz değişti.
Aracı teslim aldım, yola çıktıktan 5dk sonra kaputun altından duman çıkmaya başladı. Kenara çektim, resmen yanıyor gibi duman çıkıyordu. Servisten birini aradım, "abi teknisyen sana dönüş yapacak" dedi. 40-45dk oldu kimse aramadı, daha sonra ben tekrar aradığımda "antifriz değişiminden sonra böyle olur" dediler.
Meğerse antifriz değişirken motorun üstüne dökülmüş, göletlenmiş, motor ısınınca da buharlaşmaya başlamış ama araba resmen yanıyor gibiydi.
Aracı evin önüne çekip gördüğüm ve ulaşabildiğim kadarıyla göletlenen antifrizi bir bez yardımıyla temizledim.
Şikayet dosyası oluşturdum, bu durum yüzünden kaza bile olabileceğini söyledim, jest istedim, daha sonra servis davet edip yalandan klima bombası atıp klima temizliği yaptık dedi ve sözde motor temizliği yaptı. Jest talebim ise karşılanmadı. Yapılan işleme dümenden temizlik diyebiliriz. Üstünden 1 hafta geçti, stop edip araçtan indikten sonra yanık antifriz kokusu alıyorum, filtrelerim yeni değişmişti sanırım onlara da yanık antifriz kokusu sinmiş ara sıra yanık acı bir koku geliyor.
Bu durum araca zarar vermiyor ama benim konforumu etkiledi. Sizce ne yapmalıyım ?
Yetkili Araç Servisinde Başıma Gelenler
1
●228
- 05-11-2024, 23:49:51Öncelikle geçmiş olsun.Peşine düşmeniz halinde pek sonuç alamayacağınız bir durum maalesef.Buradan tekrar ve tekrar çıkarılacak mevzu servisteki usta denen tiplerin nasıl iş yaptığı olabilir.Bu nasıl bir beceriksizliktir bilmiyorum ama yapanı da tebrik etmek gerekiyor.