Arkadaşlar böyle hesapmi olur güldürmeyin 😂😂😂 kendim bir döner dükkanı işletiyorum ayni zamanda ustasiyim inanmayana faturayı atarim en ölü ay 10 K Elektirik geliyor 6-7 k doğalgaz geliyor urunu verirken ki kağıdı ambalajı poşeti turşu biberi personelin yemeği içeceği kuryenin masrafı motor kaza yaptisi bozuldusu garnitür alican kıvırcık göbeği 39,90 domates 29,90 patates 16 ekmekçi si lavaş cısı okadar cok faktör var ki inanin saymakla bitmez bunları yaparken de birde kasadan tırtıklı yan calisan kurye olmucak urunu iptal eden beğenmedim hesap ödemem diyen vs vs 😂
Vee arkadaş 1000 urun çıkarırım diyor o biraz zor reis ben ortalama lavasi ekmeği vs derken 400-450 parça çıkarıyorum ben dahil 5 kişiyiz dükkanda 12-14 saat sürüyor ve bitik bir halde 5 tane daha yap deseler yapamiyacak halde oluyoruz çok çok zor o dediğiniz sayılır boşa heves etmeyin minnak bir tavsiyemdir size 👋
Ne yersen 50 TL. Gelin tartışalım
34
●2.668
- 26-08-2024, 05:54:18
- 26-08-2024, 11:14:59Hesaplamada kira kalemini göremedim. Ayrıca personel maaşı yağ, gaz , elektrik için 15000 yazmışsınız bu muhtemelen aylık hesabınız da 15000'e sigorta vs çalışmak için eleman nasıl bulacaksınız? Ya da tek elemanla bu yoğun çalışma temposu ile nasıl başa çıkacaksınız. Günlük 1000 tane siparişten bahsediyorsunuz malum.
- 26-08-2024, 12:30:21Dükkan kirası, stopaj, kdv, gelir vergisi, bağkur, sgk gibi gibi hesaba katmadığınız birçok detay var. yani 50 TL de maliyeti çıkınca 20-25 TL kalacaksa belki zararına bile çalışacak olabilirsiniz.
Kaldıki 1000 kişinin günlük gelmesi için ya çok kalabalık bir lokasyonda olmanız gerekiyor, yada çok bilinen namı duyulmuş bir mekan haline gelmeniz gerekiyor ki; oda malzeme kalitesini düşük tutarak ulaşacağınız bir şey değil.
İlk aylarda günlük 100 kişi bile gelmeyeceğini düşünürsek. Cebinizde en az 6 aylık giderleriniz olmadan bu işe girişmenizi önermem. - 26-08-2024, 15:21:14İlk defa bir işyeri açacaksın sanırım. Masrafları hesaplarken hiç bir şeyi koymamışsın çünkü Kullanılacak peçete kürdan tuz ketçabı bile maliyete eklemen alazım ki elaman sgk kira vergi elektrik su stopaj gibi giderler listende yok . Bu şekilde maalesef işin zor olur . Damga vergisi, katma değer vergisi (KDV), geçici vergi, yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi gibi şeylere zaten ürün fiyatının %40 kadarını ödersin senin 50 liralık tostun kar dediğin 20 lirası vergi olur kira eleman giderler felan 10 lira diyelim 1000 ürün satarsan o gün 10000 lira zarar ALLAh bereket versin.