Öncelikle büyük geçmiş olsun. Deneyiminizi bizimle paylaştığınız için bütün forum adına teşekkür ederim.
Mesleğim ve karakterim gereği birçok "çok zeki" insanla çalıştım / arkadaşlık yaptım. Bunların arasında olimpiyat seviyesinde matematikçi de vardı, yalnızca birkaç ay sınava çalışıp ODTÜ Fizik kazanarak kuantum ile ilgilenen de. Naçizane görüşüm sizin de bu istisnai seviyede zeki insanlara benzediğiniz yönünde. Paylaşımlarınızın genel üslubu ve bu paylaşımın neredeyse mükemmel bir kaleme sahip olması, anime gibi uç seviyede nitelendirebilecek kurgu / senaryo bileşenlerinden oluşan içerikleri tüketmeniz, deneyimlerinizi paylaşma yönünde bir dürtünüzün olması (muhtemelen yaptığınız şeyleri anlayacak ve takdir edecek insanları arıyorsunuz) , nickinizin Paranoid olması, sürekli sektör değiştirmeniz, bu paylaşımda belirttiğiniz üzere "zengin olsam da hayat zevk vermeyecek" minvalinde bir bilinç düzeyine ulaşmanız gibi durumlar benim için "çok zeki" indikatörü oldu. Samimiyetinize sığınarak bunları söylüyorum, lütfen yargılayıcı / analiz edici bakış açısında olduğumu düşünmeyin.
Benim gördüğüm kadarıyla iki tane "çok zeki" insan profili var. Birinci grup bazı konularda saplantı seviyesinde yetenekli, ancak bunun bedeli olarak diğer konularda ortalama altı zekaya sahipler. Otizme yakın bir profil. Matematikçi arkadaşım buna örnek, sosyal zekası çok kötü, hala çocuk gibi. Diğer profil ise daha generalist zekaya sahip. Pattern recognition ve analiz yetenekleri yüksek ve sürekli bir "sıkılma" durumu içerisindeler. Neredeyse hiçbir şeyi ciddiye almazlar ve birkaçı dışında ilgilendikleri alanlardan çok çabuk sıkılırlar. Fizikçi arkadaşım buna bir örnek ve zannımca siz de bu grup içerisindesiniz.
Haddim olmayarak birkaç tavsiye vermek istiyorum.
İlki bu posta yerli yersiz yorum yazan bazı arkadaşları ciddiye almamanız

İkinci tavsiyem bir gözlem üzerine olacak. Sizin zeka türünüzde olan tanıdıklarımının hepsi amiyane tabirle bir yere "yaslanmıştı". Evet, sıkılıyorlar. Evet; onlar için insanlar ve amaçlar avam, basit. Ancak nihayetinde maddiyat ve saygınlık gibi konularda tutundukları bir yer oluyordu. 4+ dil bilen, gününün büyük çoğunluğunu okumakla geçiren, anime - felsefe - doğu kültürü gibi "uç" diyebileceğimiz alanlara yoğun ilgi duyan, bütün bu bahsettiklerime rağmen sosyal yeterliliğinden asla taviz vermeyen bir arkadaşım aynı zamanda savunma sanayiinde mühendis mesela.
Tekrardan haddimi aşıyorum, lütfen bağışlayın. Şahsi kanaatim, sizi intihar girişimine sürükleyen sebebin bu zekanızın getirdiği özellikleri direkt olarak "yaslanacağınız", yani tam da karakterinizden taviz vermeniz gereken alanda kullanmanız olduğu. Maddi özgürlüğünüz ve yaptığınız iş konusunda siz bu arkadaşlarım gibi "yaslanmamışsınız". Onlar kendilerini tatmin edecek alanları hobilerinden ve yönelimlerinden ibaret tutarak psikolojilerini kontrol ederken siz hayatınızı direkt olarak etkileyecek alanları sarsmışsınız.
Sürekli proje değiştirmeniz buna delalet, ayrıca zannediyorum bu yüzden kredi çektiniz, Buradaki naçizane tavsiyem, hayatınızı radikal bir biçimde etkileyecek iş, para gibi konularda kendinizi bastırmanız yönünde olacak. Benim arkadaşlarım öyle yapıyordu. Tabii bu demek değil ki her saniyesinden nefret ettiğiniz bir işi yapacaksınız, orası ayrı. Bence kendinize bir yaslanacak alan belirleyin ve o alana sadık kalın. Sizi tanımadığım için şuan saçmalıyor da olabilirim tabii

Üçüncü tavsiyem iş konusunda. Başarı hikayelerinden bazıları da tek bir alana ne olursa olsun sadık kalmaktan geçiyor. Bu bende çalıştı, sizde veya başkasında çalışmayabilir ama âşık Pythonista bunu bilir bunu söyler ki istikrar önemlidir

Tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, esenlikler dilerim.