Düşünelim, tartışalım.
Siyasetin uzağından yakınından geçmeden tamamen sosyal hayatı baz alarak tartışabileceğimize inanıyorum.
En küçük işyerinde bile kendinin kazanamadığı ödülü başkasının kazanmasını çekememek, ona engel olmaya çalışmak ve her zaman kendi menfaatleri doğrultusunda başkasının hakkı olanı gasp etmeye çalışmak bu yaşıma kadar 10 yerde çalıştıysam 10'unda da gördüğüm bir olay.
Üç kuruş kazanç için bin türlü yalan söyleyip, torpille bir başkasının hakkı olan mevkide işe girip elhamdülillah nidaları ve bol ilahili cuma mesajları atanlar da çok yabancı değil sokakta yanımızdan geçenler.
Dolar 1 arttığında 10 zam koyan, indiğinde ise haberi yokmuş gibi davranan da yine bizim hayırlı işler dilediğiniz, aramızda olan kişiler.
Yaptığım işlerden dolayı hemen hemen dünya üzerindeki çoğu ırka mensup insanı görme fırsatım oldu. Fakat ne yazık ki en çok israfı, usulsüzlüğü, işin pis tarafına kafa yormayı, hoşgörüsüzlüğü yine bizim toplumumuzda gördüm.
Sizce asıl sorun tavanda mı yoksa tabanda mı? Önce hangisini çözmek gerekir?
Sizce sorun tavanda mı tabanda mı?
8
●218
- 27-07-2024, 23:36:24Tavan dediğiniz şey de tabandan gelen insan değil mi, içimizden çıkan insanlar hepsi. Şark milletiyiz, üçkağıt vs. herşey var.
- 27-07-2024, 23:38:48Öncelikle kurumsal plus'lanmışsın tekrar üstadım, hayırlı olsun

Sorun net olarak hem tavan hem tabanda. Atasözü boşuna söylenmez, balık baştan kokar.
Tabanı düzeltmenin yolu daima tavanın örnek olmasından ve yaptırımcı olmasından geçer.
Bu ülkenin diyanet işleri başkanı (sen askerdeyken
) torpille işe girmek kul hakkıma girmez, diye açıklama yapmışken, bu tabana biz bunun kul hakkı olduğunu açıklayamayız.
- 27-07-2024, 23:44:01Sorun eğitimde. Ağacı yaşken eğmediğimiz içinGZR ve Tubefavorites bunu beğendi.2 kişi bunu beğendi.
- 27-07-2024, 23:46:06Allah razı olsun değerli @myildirim43;myildirim43 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ön teker nerde giderse arka teker onu takip ediyor doğru ama birçok toplumda bunun tam tersi öndeki hata yaptığında arkadaki herkes devam etmek yerine durarak açık bir şekilde bunu dile getiriyor. Adamlar mazota üç kuruş zam geldi diye bakanlık önüne hayvan dışkısı döküyorken bizde bunun emsali yapılsa o traktörü sürenin bir sonraki yüzyıla kadar hapis yatacağı için yapılmıyor.
Artık yanlıştan ziyade komik durumda olan tavan kesime herhangi bir lafım yok. Gülüp geçiyorum sadece.
Toplum olarak içinizdeki çürükler sağlamlardan daha fazla mı oldu da sinderemez olduk bunu merak ediyorum. - 27-07-2024, 23:51:59Çürükler kesinlikle sağlamlardan fazla, bu net. Ama bu ülke de başımıza yıkılmıyorsa hala o az sayıda olan sağlamların sayesindedir, diye düşünüyorum.GZR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkede "devletin malı deniz, yemeyen domuz" diye bir atasözü var. Bu gibi algıların yıkılması lazım.
Ülkenin son 22 yılı özelinde konuşmuyorum, çok eski yıllardan bu yana gelen bir ahlaksızlaşma, yozlaşma söz konusu. Yine de son 10 yılda bunun çok daha belirgin şekilde arttığı, artık saklanmasına bile ihtiyaç duymadığı düşüncesindeyim.
Çözümün yine tavandan gelmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün, siyasiler eylemleri ve sözleri tutarlı olursa, ticaret etiğine aykırı hareket edenlere (hepsine) ağır cezalar verirse, 10-15 yıl içerisinde olmamız gereken ahlak seviyesine dönebileceğimizi düşünüyorum.
Halkın gözünde şöyle bir algı var çünkü, bu bir gerçek. XXXX holdingin bilmem kaç milyon tl'lik vergi borcu silindi, ben niye vergi ödüyorum diye sorgulayarak vergi kaçırıyor. İnkara gerek yok, hepimiz yapıyoruz bunu. Çünkü gerçekten anlamsız geliyor. Oysa tavandaki bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırırsa, bu durum tabana da zaman içerisinde yayılacaktır. Burada bir de yazılı/görsel/sosyal medya etkisin gözardı etmemek gerekir. - 27-07-2024, 23:59:32sorun dış güçler, yoksa biz tepeden tırnağa, tabandan tavana mökemmeliz
- 28-07-2024, 07:12:53Üyeliği durdurulduEksiği var fazlası yok. Benzeri ve çok daha fazlasını defalarca söyledim. Toplumda çok ciddi bir çürümüşlük var.
Fakir asya ve afrika toplumları gelenek görenekler ile, zengin batı toplumları ise kanunlar ve kurallar ile daha saygılı daha adaletli bir hayat yaşıyor. Biz ise hem geçmişten gelen değerleri çöpe attık hem de batının olumlu değerlerini hazmedemedik.
Şu anda dünyanın en ilkel en vanddal toplumlarından biriyiz.
Toplumun geneli paraya taptığı için toplumdaki bu çürümüşlük kimsenin umurunda değil. Çıkar için her türlü değer çiğneniyor. Ancak lafa gelince herkes alim olmuş herkes evliya, herkes prens...

) torpille işe girmek kul hakkıma girmez, diye açıklama yapmışken, bu tabana biz bunun kul hakkı olduğunu açıklayamayız.