Sizce ben mi kafaya çok takıyorum?
35
●1.814
- 15-07-2024, 10:51:11@ZekiOzl; Değerli kardeşim
İlişkilerde yapılan hatalar veya tartışmalar bazen kendimize olan güvenimizi zedeler. Ancak, bu noktada hatırlamamız gereken şey, eşinizin sizinle birlikte olmayı seçtiğidir.
Siz olduğunuz için sevildiğinizi unutmayın. Belki bazen farklı düşüncelere veya görüşlere sahip olabilirsiniz, ancak bu ilişkinizin temelini sarsmaz.
Eşler arasında tartışmanın bir ilişkinin parçası olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Evli çiftler arasında zaman zaman gerilimler yaşanabilir ve hatta bazen kelimeler ve cümleler kontrol dışına çıkabilir.
Yani tartışmanın sınırlarını aşması durumunda ortaya çıkan kelime seçimi ve cümleler incitici olabilir. Ancak, bunun normal olduğunu anlamak önemlidir. İşte bu noktada nasıl davranacağınızı bilmek esastır.
Duygularınız çok karmaşık hal almış olsa da bunun anlık bir şey olabileceği de aşikardır.
Bizler, birbirimizden farklı değerlere, görüşlere sahibiz. Her insanın kendine özgü düşünce ve fikirlere sahip olduğu unutulmamalıdır.
O yüzden sen sen ol burada evliliğin ile ilgili yazılanlara fazla itibar etme , hatta hiç etme
Kira gelirim evim arabam var diyorsun , bunların hepsini kendi imkanların ile yaptığını söylüyorsun. Doğal olarak zor şartlarda yaptıkların senin için ayrı bir değere sahiptir
Bunları sen başardığın için , senden başkasının seni anlaması zor bir durum. Oysa çok güzel şeyler yapmışsın biriktirmişsin , bir çok insanın yapmak isteyip te yapamadığını kendi imkanların ile yapmışsın.
Ancak ; açıkçası ben yazını ilk okuduğumda biraz garantici biri olduğu izlenimini aldım .
Yani , evimizi alalım , arabamızı alalım , biraz daha birikim yapalım , biraz daha gelirimiz olsun ileride rahat yaşayalım tarzında bir izlenimden bahsediyorum
İnan bana bu biraz dahalar hiç bitmeyecek , biraz daha biraz daha derken aileni ihmal etmiş olabilirsin . Buda ister istemez eşinde bir duygu patlamasına dönüşmüş olabilir.
Şunu asla unutma derim , Başarı elde etmek ve kendimize daha iyi bir gelecek kurmak herkesin arzusudur Ancak, bazen bu hedeflere ulaşırken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır.
Özellikle ailemizi ihmal etmemek ve dengeyi kurabilmek hayati önem taşır. Demem o ki , her şeyi kafaya fazla takma , bazı yaşanılanlar anlıktır. Ve orada bitmelidir.
Bunu eşinle baş baş başa konuş , Birbirinizi anlamak ve duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamak için birlikte çalışarak çözümler bulabilirsiniz.
Aile birliğinizi güçlendirmek için iletişim becerilerinizi kullanın ve birbirinize destek olun.
Eşinizi sizi siz olduğunuz için sevdiğinden emin olabilirsiniz. İlişkilerde en değerli şeylerden biri birbirimizi kabul etmektir. Eşiniz sizin için özel olduğunuzu düşündüğü için hayatınızda yer alıyor
kendine iyi bak , - 15-07-2024, 12:05:13Herkes arkadaşa hak vermiş ama bence eşiniz haklı balayına çıkmamışsınız sürekli bir mücadele içerisinde geçirmişsiniz. İki kira geliriniz var insan evde otur sürekli çalış daralır kendinizi ödüllendirmelisiniz. Bende 4 senedir tatil yapmıyordum geçen sene yaptım bu sene tekrardan gidemeyeceğim muhtemelen. Tatile gittiğimde çok dinlenmiştim ve beyin olarak rahatlamıştım. K.bakmayın eşiniz haklı. Sizin yaptığınız pintilik ona fakirlik olarak geliyor. Fakir değilsiniz ! Önümüzdeki 1 ay eşinizle tatile çıkın herşey düzelir.
- 16-07-2024, 15:37:18Eşiniz çok güzelse ve bunun farkındaysa bu cümleyi kurar. Aksi halde bu cümleyi kuran biri densizlik etmiştir. Tekrarı halinde bu densizlikten çıkar.
Dolayısıyla ilk kez duyduysanız rahatsızlığınızı belirtip tartışabilirsiniz.
Tekrarı halinde zaten büyük kavga çıkar.
Ayrıca çocuk büyük sorumluluk demek büyük maddiyat demek bence ertelemeniz lazım. Çocuk olduktan sonra işler daha sarpa sarıp ayrılmaya/kavgalara giderse çocuğun hiçbir suçu yokken kötü duruma düşer