Selamun aleykum arkadaşlar bundan belki 2 sene önce buraya konu açmıştım bu ameliyat hakkında fikir sahibi olabilmek için. Korkutucu yorumlarda oldu destekleyen de.
Eşimin yeme bozukluğu vardı sürekli tatlı yemek istiyordu. Doğal olarak dengesiz beslemekten ve hareketsiz kalmaktan kilo aldı. 118 kiloya kadar çıktı sonra kendi imkanlarıyla 109 a düştü. Spor, diyet her şeyi denedik ama başaramadı. En sonunda tüp mide ameliyatı olmaya karar verdik.
Başarılı bir ameliyattan sonra ilk 15 gün çok zordu. Sürekli sıvı beslenmesi gerekti bu da psikolojik olarak çok yıpratıcı oldu. Zaman zaman ağladı. En son üçüncü hafta da dayanamayıp doktoru aradı ve onun onayı ile püre dönemine geçti.
Bu süreçten sonra biraz daha yemeye başladığı için daha kolay atlattı. Ameliyatın üzerinden 7-8 ay geçince oğlumuza hamile olduğunu öğrendik ve çok şükür sağ salim doğdu. Şuan 72 kilo ve halen düşmeye devam ediyor. Sağlık olarak hiçbir sorunu yok çok şükür. O bayılarak yediği tatlıları şuan ağzına almıyor çünkü nefret ediyor. Uzun süre tatlı yemediği için tat tomurcukları değişmiş. Ve az porsiyon yiyor. Yani aç kalmıyor doyuyor ama midesini de büyütmemeye özen gösteriyor.
O yüzden merak ettiğiniz bir şey varsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Çünkü malum eşim ameliyat olsa da tüm süreci beraber geçirdik bende olmuş kadar oldum.
Tüp mide ameliyatı hakkında merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz
17
●540
- 28-06-2024, 11:14:19Doğal yöntmelerle olacak şeylerin ameliyatla çözülmesi ilerde illaki hastalıklara yol açar
Sağlık okumus biri olarak soyluyorum , Eşi olarak Keşke doğal yöntemleri bi şekilde başarmaya çalişmasini isteseydiniz , Tatlı yeme hissini bastıracak diyet gıdaları ile yapılırdı - 28-06-2024, 11:20:13Evet ameliyat sonrası kesinlikle birisi yanınızda olmalı. İhtiyaçlarınızı kendiniz hallediyorsunuz ama manevi olarak destek şart.rubyy07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğal yollara sabır ve irade gerekiyor. Kaç ay denedik ama olmadı eşim çok yıprandı. Şuan iyi ki olmuşum hayatımda aldığım en iyi kararlardan birisiydi diyor. Düzenli olarak doktor takibi de yapıldı sağlık sorunu olmadı çok şükür.DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim için eşimin mutluluğu önemli gerisi hikaye.
Tam 1,5 sene önce olmuş. O zaman 22 bin TL ameliyata verdik 1300 filanda takviye gıdalar almıştık.Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 28-06-2024, 11:20:45Üyeliği durdurulduDediğiniz doğru tabii ki ama kar zarar durumuna bakmaya başladım.DigitalTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kilo ile şeker problemi yaşamaya,uyku apnesi yaşamaya başladım.Ayrıca bacaklarda iç kanamalar.Tuvalete zor yetişme,idrar kaçırma problemleri gibi.
uyku apnesi olduğundan işte verimsizlik,işte uyuma.Sosyal hayatta uykucu diye adımız çıktı
Cinsel hayatında sorun yaşamaya başlıyor insan,koskoca vücutistediğin gbii çalışmıyor - 28-06-2024, 11:21:52doğru bir karar vermişsiniz. yengeyede selamlar buradan. aman ben artık zayıfım dahada kilo almam diyip disiplini elden bırakmasın. 2016da oldum bu ameliyatı tekrardan 30 kilo aldım. bendede şekere düşkünlük var. şu an o 30 kiloyu vermek için mücadele ediyorum.
- 28-06-2024, 11:23:16Evet mideyi tekrar büyütmemek çok önemli. Zaten bir daha öyle olurum korkusuyla çok dikkat ediyor. Az yiyor ama kaliteli şeyler yiyor vücudun enerji ihtiyacı için.MetropolWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-06-2024, 11:27:25rubyy07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spor yapın düzeninizi bozmayın geçer
Bi de sürekli pc başındayım.