hocam sen anlamamakta ısrar ediyorsun
senin ki şu hesaba geliyor : firma kurayım ama ödemeleri mümkün mertebe kripto ile alayım, ee kripto ile ödeme aldıgım için de faturalandıramayıyorum ya zaten , yani hiç gelir beyan etmeden veya çok az beyan ederekten takılayım.
tamam bunu zaten cogu kişi yapıyor da, işte bu maliyeye göre zaten vergi kaçırmak oluyor. sen ne iş yapıyosan, ne kazanıyorsan bunu resmileştirmek zorundasın.
muhasebecin de yanlış biliyor, yurtdışından kripto ile gelen ödemeyi paribu tarzı borsalardan tr resmi hesabına alırsın, onu da faturalandırabilrisin. incelemede de faturanı da, paribu ödeme evrağını da gösterirsin. hadi diyelim ki burada ben hatalıyım muhasebecin doğru, dediğin gibi kripto ile ödeme aldıgın işlere fatura kesemeyeceksin, o zaman ödemeyi öyle almayacaksın kesebildiğin kanaldan alacaksın ya da almayacaksın. ödeme alıyorum ama faturasını kesemiyorum diye bir açıklama olabilir mi.
muhasebecini değiştir bence =)
sevgiler
Canım hocam sanırım siz yine okumamışsınız.
1. Şirket sadece kripto ödüyor ve bana fatura kese biliyor.
2. Eğer firma banka hesabıma parayı atsa zaten ben fatura kesebilirim.
3. Sorum açık ve netti kripto ile gelen ödemeye nasıl fatura keseceğim.
Size ben vergi ödemiyor muyum dedim?
Size vergiden nasıl kaçacağım mı dedim?
Eğer bunun çaresini biliyorsanız yazın bileyim.
Ülkemizde kripto ile ödeme almak yasaktır.
Bu yıllardır böyle yeni olan birşey değil.
Polonya da yasal olan ödeme türü.
Bizde değil... Ve bunu faturaya tabii gösteremiyorum.
Son dediğiniz cümlede haklısınız.
"ödemeyi öyle almayacaksın kesebildiğin kanaldan alacaksın ya da almayacaksın"
Ben bu ödemeyi alamayacaksam neden çalışıyoruz ki? ...
Ben faturayı İngiltere üzerinden kestim bir probleminiz varsa söyleyin?
Kripto ile alacağım için bir problem var mı?