resulalagozoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebeci ile zaten görüştüm.
Böyle birşeyin mümkün olmadığını söyledi siz neye dayanarak bunu söylediğinizi anlamadım?

Şirket vergi numarasını size özelden ileteyim isterseniz kafanıza göre bilmem ne bilmem ne yazıyorsunuz.

Kripto ile ödeme almayı nasıl faturalandıracağız onu çözemedim hala

Sanırım anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Resmiyete göre de kripto yasası çıktığında geçmişe dönük birşey olursa aldığım ödemelerin faturalandırmaları mevcut gider paşa paşa öderim...

Şuanda kripto ile ödemelerde faturalandırma ülkemizde söz konusu değil.
hocam sen anlamamakta ısrar ediyorsun

senin ki şu hesaba geliyor : firma kurayım ama ödemeleri mümkün mertebe kripto ile alayım, ee kripto ile ödeme aldıgım için de faturalandıramayıyorum ya zaten , yani hiç gelir beyan etmeden veya çok az beyan ederekten takılayım.

tamam bunu zaten cogu kişi yapıyor da, işte bu maliyeye göre zaten vergi kaçırmak oluyor. sen ne iş yapıyosan, ne kazanıyorsan bunu resmileştirmek zorundasın.

muhasebecin de yanlış biliyor, yurtdışından kripto ile gelen ödemeyi paribu tarzı borsalardan tr resmi hesabına alırsın, onu da faturalandırabilrisin. incelemede de faturanı da, paribu ödeme evrağını da gösterirsin. hadi diyelim ki burada ben hatalıyım muhasebecin doğru, dediğin gibi kripto ile ödeme aldıgın işlere fatura kesemeyeceksin, o zaman ödemeyi öyle almayacaksın kesebildiğin kanaldan alacaksın ya da almayacaksın. ödeme alıyorum ama faturasını kesemiyorum diye bir açıklama olabilir mi.

muhasebecini değiştir bence =)

sevgiler