• 11-06-2024, 10:57:15
    #10
    Genel halk doğal olmayanı dahi alamıyor. Lüks bir semtte öyle organic shop vs. belki olabilir. kapıya sipariş vs..
  • 11-06-2024, 10:59:53
    #11
    kazanacağınızı düşünüyorsanız mantıklı.
    ancak gerçekten zor bir durum. gideri çok geliri az günümüzde. çünkü faiz çok yüksek.
    ancak umarım başarılı olursunuz.
  • 11-06-2024, 11:01:31
    #12
    ZekiOzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Neden hocam iş mi yapılmaz ? Biraz daha düşüncenizi açabilir misiniz
    Bu devirde dükkan işletmek kolay değil uzaktan hoş geliyor herkese kira,maaş,sigorta,vergi,elektrik,su, vs. vs. hiçbitmeyen bir döngünün içine şuanda girilmez öte yandan çok sağlıksız bir sektörden bahsediyorsunuz 2 ayda bir açılıp kapatan dükkanların çoğu bu işi yapıyor.
  • 12-06-2024, 15:26:02
    #13
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir yorumda bende gelsin. Forumda yöresel ürünler adı altında ürün satmak istemiştim. Birkaç sipariş aldım. Siparişleri insanların ayağına kadar kendim götürdüm.
    Belki bir gün çok daha iyi yerlere gelirim diye. Hesap kitap yapıyorum, her ay eksi her ay eksi.

    Dükkanım 500 m2 kaliteli olarak sattığım ve güvendiğim süt, süt ürünlerini yarısı ile anlaşmayı iptal ettim.
    Şuanda %80 margarin %20 tereyağı adı altında 1000 gr tereyağını 150 ₺'den satıyorum. İnsanlar ne yediğini bilmiyor ki. Zehir satıyorum ama millet alıyor.
    Adı sanı bilinmeyen, kalitesiz, yarım yağlı, eksi yağlı ürünler satmaya başladım.
    İnsanlar sadece fiyata bakıyor. Başka bir b0ka bakmıyor.

    Elektrik 25 bin ₺ geliyor, kira 30 bin ₺, çalışanlar 3x35 binden 105 bin ₺ yapıyor. Vergiler vs. derken dayanıp gidiyor.
    Çok ciro gözüküyor ancak kâr yok. Ürün bana 100 ₺ geliyor. 95 ₺ satıyorum ki sürümden birileri başka ürünlerde alır kâr ederiz diye.
    Yok. Bu devirde ticaret hele ki dükkan açmak mantıksız. En mantıklı şey birinin yanında çalışıp, genel giderleri düşünmeden ot gibi yaşamak.

    Dükkan açmak yerine yöresel lezzetler günleri var. Oralarda stantlar açmak daha mantıklı olur. Daha iyi kâr, daha iyi gelir elde etmek demektir.
    Ya da 100-200 bin sermayeniz varsa pazara peynir tezgahı açmak daha mantıklı olur. En azından vergi muhabbeti daha az ve kazançlı olur.
    Baktınız işler iyi bir yer tutar devam edersiniz.
    Örnek olarakta bu tarz araçlar alıp satış yapabilirsiniz. Belediyeden seyyar belge alırsınız. Kira ödersiniz ve gayet tatmin edici rakamlar kazanırsınız.



    Aklınıza takılan bir soru varsa sorabilirsiniz. Her türlü yardımcı olabilirim. İş yeri açmak çok kolay. 1 günde bile açabilirsiniz, yönetmek, dayanmak ise çok zor.
    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.