Bunu bir şikayet-yakınma olarak değil dertleşme olarak algılayın lütfen. Çok uzun yıllardır (üyeliğimin olmadığı süreç de dahil) r10 forumundayım. Pek aktif olmasam da, burada öğrendiklerim sayesinde çok güzel paralar kazanmış biri olarak forumda tanıdığım insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. ''r10 dışında gruplaşmak'' sebebiyle ban yedim, içime oturdu. Bırakın bir kişiyi mağdur etmeyi, haksız kazanç elde etmeyi, kimseyle en ufak münakaşam, hakaretim, kırıcı davranışım olmadı. Ban sebebime istinaden söylüyorum; yine aynı şekilde r10 dışında gruplaşmak, r10 üyeleriyle bu platform dışında bir grup kurmak gibi bir çabam olmadı. Forumda bir arkadaş Saadet Zinciri olduğu her halinden belli bir başlık açıp kazanç vaadinde bulundu, sokağa atacak 2.500 TL param olduğu için denemek istedim, kendi riskimi aldım ve dahil oldum. Bu arkadaşın whatsapp grubu oluşturup beni de dahil etmesi sebebiyle topluca banlandık.
@Coşkun abinin bu başlıkta https://www.r10.net/off-topic/404094...astirildi.html belirttiği gibi Gruplaşmanın yasak olduğunu defalarca yazmamıza ve bildirim göndermemize + kurallarda yazıyor olmasına karşılık bu gruplara dahil olup 1 ay uzaklaştırılanlar; banlanma sebebim bu.
Samimiyetime inanın, grup sürekli sessizde idi, başlığını ve logusunu dahi gruptan çıkarken farkettim. Grubu oluşturan arkadaş, tekstil-giyim üzerine bir toptancıya sermaye sağladığını, bir çok kişinin dahil olduğunu, bizim üzerimizden kar edip bize de kar payı verdiğini söylüyordu, grupta r10 üyelerinin olduğunu dahi bu başlık açılınca farkettim. Yine kendisinin ricasıyla başlığına ''Sıkıntısız ödeme alıyorum'' gibi bir yorum atmış oldum.
Sağlık olsun. Belki ben de yönetici olsam böyle aksiyonlar alırdım, benim mağduriyet gördüğüm bu olay için empati yapacaklarını zannetmiyorum, belki de doğrusu budur, forum böyle yönetiliyordur.
Bir topluluğu yönetirken ''niyet ayrımı'' yapılamayacağını tahmin ediyorum. Fakat, ''haydi r10 dışında r10 üyeleriyle beraber gruplaşalım'' niyetinde olmayan insanlara karşı 1 ay uzaklaştırma biraz ağır olabilir, bir uyarı dahi bu hatanın tekrarlanmaması için yeterliydi.
Emsal olduk diye tahmin ediyorum, 10'dan fazla insan topluca banlandı, arada ben de kaynamış oldum. Vallahi çok üzüldüm. Coşkun hocamın
''Bu kişiler hakkında R10 Avukatlarımız önümüzdeki salı günü suç duyurusunda bulunacak.
R10'un marka adını kullanarak R10 üyelerinden para toplayıp PONZİ sistemi gibi altyapı oluşturmaya çalışıyorlar.
Her koldan saldıracağız ve süreçleri konu altından paylaşıyor olacağız.'' şu mesajını görünce de bir ufak tırstım. Umarım grubu kuran arkadaş içindir bu ifadeler, aksi taktirde Tam35 için adalet pankartımla beraber eylemime başlarım.
Düşünsenize evinize dava kağıdı geliyor ve suçunuzu yakınlarınıza anlatıyorsunuz; ''Bir webmaster forumu üyesi beni whatsapp grubuna ekledi''
Şaka bir yana, tekrardan sağlık olsun diyorum ve yönetici arkadaşları ve Coşkun abiyi anlayışla karşılıyorum, belki ben de aynı pozisyonda olsam aynı cezaları atabilirdim, bilemiyorum.
Ban yiyeceğim aklımın ucundan geçmezdi
5
●836
- 30-04-2024, 20:00:17Sizlik bir durum yok gibi 1 ay ban sizi kendinize getirmiştir daha da üzerinize gelmezler
- 30-04-2024, 20:14:33Hocam o konuda hani arkadaşı aklamak gibi olmasın ama en ufak problem çıkmadı. Tabi bu çıkmayacağı anlamına gelmiyor, ben sorun yaşamadım, yine de dahil olunacak mesele değil, riskli işler bunlar. Ben dediğim gibi sokağa atacak param olduğu için risk budur dedim kalsın dedim orda, o şekil gelişti.kumanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-04-2024, 21:01:26Arkadaş bana hocam sizi whatsapp grubuna alıcam takibini oradan yapıyorum dedi eyvallah dedim ben de yoksa ne işim olur grup mrup.Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle