iyi günler
arkadaşlar ben saçlarımı uzatmak istiyorum komple ne yapmam lazım yani berbere gitmeye gerek varmı yoksa saçları hiç dokunmayıp uzunca bi hale gelmesini beklemek mi lazım ?
bazı arkadaşlar 1 ayda bir berbere gitmen lazım düzenli çıkmasını istiyosan felan diyolar.
bir ara 3 yıldır kesmedim. Sonra kestim. 1 yıllık bir saç oldu şimdi
Uzun sac bırakırsın bırakmasınada bakımı zordur. Uzun saç bıraktıgınızda saçınız dökülmemek için devamlı bakım yapmanız gerekiyor.
Ben her 3 günde bir saç bakım yağı kullanıyorum. Her 2 günde mutlaka yıkanması gerekir. Eğer zamanım yok diyorsan hiç uğraşma saçların berbat olur dökülmeye başlar. Bir dahada toparlayamazsın
edit

Live arkadaşımın da dediği gibi bu konuda çok önemli
Ben 4 kere saçımı uzatıp kestirdim her defasında baya uzadı son kestirişimde omzumu geçmeye başlamıştı

Bir kere kesinlikle her hafta berbere git diyenlere, saçına yağ sür, limon sık, yumurta kır kafanda yok efendim sıcakta bekle hafif fokurdadığında git yıka diyenlere kulak asma hiç bir artısı yok(bana göre çünkü ben böyle yöntemleri hiç denemedim ve bayada iyi uzattım). Aşamalı anlatayım istersen geçen yıl arkadaşımada bu sıralamayı yaptım fena uzatmıştı oda

Uzatmaya başladığında (süre vermiyeceğim her saçın uzama süresi farklıdır) hiç bir şekilde makas vurdurma saçına ne zamana kadar taaki favorilerin acayip uzayıp itici durmaya başlayana kadar

ozaman hemen berbere girip sadece favorileri düzeltmesini ve ensende kafasına göre çıkan uzun tüyleri aldırmasını isteyeceksin. İşte bundan sonra her defa bu olay olduğunda berbere yolun düşücek çünkü favorilerinde uzaması fena birşey favorilerin uzadığında hemen berbere gir düzelttir.
Artı olarak ben şampuan kullanırdım özel bir marka yoktu kafama göre kullanırdım fakat berberim bana Arap sabununuda önerdi ki hakkaten çok faydasını gördüm özellikle bitkisel sabunların saçı hem daha fazla sağlamlaştırdı hemde kepeği ciddi anlamda yok etti.
Altını çizeceğim en önemli noktalardan birisi her saçın uzama süresi, uzadığında dökülme oranı farklıdır benim saçım özellikle uzadığında hemen hemen hiç dökülmez saçımı yolarım yine elime bir tel saç gelmez

ama bu sende böyle olmaya bilir mesela benim bir arkadaşım saçını uzattı ve her elini atışında rahat bir tutam saç geliyor bazı saçlar uzadığında çok daha fazla dökülür buna dikkat et eğer senin saçında öyleyse düşünme direk kestir derim sebebi ise ilerde bariz şekilde kellik göstergeleri bu sebepten dolayı ortaya çıkıyor. Saçın seyrekleşebilir.
Bunların dışında herhangi birşey yapmana gerek yok. Dediğim gibi bitkisel sabunlar, Arap Sabunu bunlar çok iyi geliyor saça. Nacizane önerilerim bunlardır