Araba piyasası ne olacak?
29
●1.940
- 29-03-2024, 14:09:481 yıl önce şubatta 440 a aldığım araba 6 ay sonra galeri 680 verdi elden satsam 790 civarı. şimdi piyasası 600 bin civarı galeri 400-500 veriyor. balondu şişti, geri sönmeye başladı tekrar şişmeyeceğinin garantisi yok.
- 29-03-2024, 15:51:39Alan olmadıktan sonra araç fiyatları artmayacak. Bayilere gidin sadece ÖTV muafiyetli yani engelliler dışında müşteri yok. Onunda tavan limiti 1.590.000 civarı sanırım. Özellikleri chery gibi firmalar araçlarını bu fiyatlara yasladılar daha da arttırırsa bu sefer ötv muafiyetli satamayacak.
Muafiyetsiz alan sayısı çok az. Zaten kredi yok, insanlarda para yok. Hazır arsasını, evini veya arabasını satıp alabilen alabiliyor sadece. İkinci el de telefon bile çalmıyor, arayan da çok büyük pazarlık yapıyor. Bu durumdayken euro artsa da araba fiyatları artmaz, kimse alamadıktan sonra artması bi anlam taşımıyor. - 29-03-2024, 15:58:13Piyasa normale dönüyor, yüksek artış veya düşüş beklemek yersiz. Sıfır araç alıp x3 x4 kazanılan günler geri kalmış gibi görünüyor. İhtiyaç ise alınmalı yatırım ise zaten hep uzak durulmalıydı bence hala aynı konumda. Son bir haftada 20'den fazla araç satışına şahit oldum hepsi 3-4 gün ilandan sonra satıldı telefonu çalmayanlar olmayacak paralar isteyenler gibi geliyor bana.
Yeni yıl başına kadar sıfır araç piyasası sabit kalır veya çok az yükselir, yeni yılda ciddi zam gelir.
İkinci el piyasasında felaket köpük fiyatlar var bekleyenler çok bekler, mantıklı fiyata satan çok alan çok.
Sıfır araç almak isteyip 200-300bin lira eksiği olanlar için %0 gibi oranlarla anında onay krediler var.
