MercanTelekom adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Cidden Celal Şengör'ü Sevmeyen Adam Varmı?
156
●4.358
- 25-03-2024, 03:31:28Üyeliği durdurulduEvet Hülagunun öfkesi de bu yüzden, Timur'a gelince Ankara mevzusu bambaşkadır. Türklerin bu yüzden kafaları çok karışıktır. Örneğin Yassıçemen savaşı buna örnektir. Celaleddin'e karşı Suriye Eyyubi araplarla birleşen Selçuklunun sonra madara olup Moğollara biat etmesi falan? Ya da Örneğin Sultan Baybars'ın anadolu'ya gelip Anadolu'yu kurtarması ama, Türklerin yaptığı utanılası hareketler sonucu yani tüm bunlarda aslında arap ve fars kültürün payı çok büyüktür.
Moğollar karşılarında aklı başında bir güç bulamadıkları için bu kadar her yanı alabilmişlerdir, Selçuklulu müslümanların alamadığı Alamut'u şak diye alan Hülagu? Bağdat'ı şak diye alan Hülagu
Moğollar neden örneğin 1250 Yıllarına kurulan Türkiye Devleti olan memlüklere karşı duramamıştır?
Çünkü Ha işte karşılarına bu sefer Aklı başında bir güç çıkmıştır yani.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 25-03-2024, 03:37:16Hocam bu devşirme sistemini biz avrupaya karşı neden uyguladık mesela oğlunu babasına savaştırdık misal bu geleneği 2000 yıllık türk geleneğinden mi aldık yoksa araplar ve farsların bize yaptığı taktiği avrupaya karşı bizmi kullandık bile isteye hep merak etmişimdirgriffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-03-2024, 03:43:19Üyeliği durdurulduBu Türk geleneğinden değil Arap geleneğinden, Örneğin Memlükler Türk cariyelerden daha doğrusu Türk kölelerden yatkın olanları alınır hassaya, yetiştirilir ve kullanılır.
Etrak denir bunlara, Ha işte aynı muhabbet yine devam eder Devşirme sistemi yeniçeri bunlarda bu şekilde bir sistemle gider.
Devşirmenin yapılmasının nedeni, Türklerin Osmanlı'da hakimiyet kurmasının önüne geçmek için.
Bu yüzdende, Türkler zaten Askeri okullar açılasıya kadar, Hep reaya kalmış, ve Osmanlı'da köle olarak en aşağı sınıfta yer almışlardır.
Kanun-i Esasi'nin ilan edilmesiyle anca bir takım haklara kavuşabilmişlerdir.
Önceden Türklerin görevleri : Çağrıldığında askere gitmek, ırgatlık yapmak at arabacılığı yapmak hamallık yapmak gibi şeylerdi.
İlk defa Askeri okulların açılması, Baş gedikli okulların açılması ile bir fırsat elde ettiler.
Sonra Kanuni Esasi ilan edilince Türkler bir yere gelebildiler osmanlı da.
Öncesi Türkler Osmanlı'da aşağı sınıf olarak görülüyordu maalesef.
Köroğlu gibi, Dadaloğlu gibi, sayısız kültün, efelik şu bu falan hep buradan ileri gelir.
Ayrıca Cumhuriyet bu öfkenin ivmesiyle kurulmuştur diyebiliriz.
@Osmanlibozum;
Osmanlı'da yönetici sınıfı, Enderunlular devşirmeler, Çerkezler Rumlar Yahudiler oluştururdu, Onlarda halka zulmederlerdi, Türklerde gık diyemezdi yani.
Arap olmayan Farslı iranlı olmayanda devlete alınmazdı, Bu yüzden bazı Türkler Arap kılığına farslı kılığına girer, bu seferde diğerleri onu ispitler bu Türktür diye, Haliyle hiçbir şekilde Türkler Osmanlı'da bir yere gelemezdi.
Sonuç olarak Osmanlı'nın yıkılışının ardından inanılmaz Fakir Afrika vari gibi yapılaşma dahi olmayışının nedeni budur maalesef.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 25-03-2024, 03:49:25Oğlumun adını bile timur koydum ama ben diyorum ya büyük harp komutaní timur durup durmadan bir türkkün kanını dökmez yada durup dururken bazı türk boyları timurun safına geçmez çünkü bakıyorum hocam timur muazzam yani adam bana kalsa 3 buyuk derler ya direk baş yani cengiz hanın bile üstünde bir harp tekniğine sahip iki tarafıda idare etmesini çok iyi bilen biri türkleri moğolları birleştirerek aynı cephede savaştırıyor birlik içinde uyum sağlattırıyor yani bu adamı sevmeyenin kanında bir gram türklük kanı yoktur demişimdir hep yani adam tam türkçü tam lidergriffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-03-2024, 03:56:25Üyeliği durdurulduOsmanlılar maalesef katı bir şerri politikayla yürütüyorlardı işlerini, ve Osmanoğulları Anadolu'daki Türk beyliklerden çok korkuyordu. Ayrıca şu İran'dan beslenen Şah İsmail'den Tutunda Akkoyunlu Karakoyunlu gibi Avşarların da çok güçlü olması?
Osmanlılar bu yüzden kendi yönetimlerini korumak maksadıyla, Yönetimde hep Enderunlu devşirme Rum Çerkez Arap Fars kullanıyordu maalesef.
Ayrıca katı bir şeriat yönetiminden dolayı, Osmanlı'da din temelli olduğundan dolayı Osmanlı'da Türkler reaya olarak görülüyor, aşağılanıyor ve küçük görülüyordu.
Tabi asıl neden, Osmanlı'nın Diğer beyliklerin sülalelerine aman vermemesi için izlediği politikadan ileri geliyordu.
Bu yüzden zaten Ege'nin dağları Anadolu'da kum gibi efe kızan zeybek eşkiya kaynıyordu maalesef.
Çünkü Türklere bir de Osmanlı Zulmü, bunları yaratıyor hatta milli mücadele döneminde :
Ege'nin dağlarında dahi sırf 40 000'i geçkin efe zeybek kızan olması, milli mücadelenin bunlarla yürütülmesi, Yani bunlardan alaylar örneğin aydın alayları gibi.
Kuva-i Milliye bunlardır örneğin, Yörük Ali Efe, Topal Osman, Çakırcalı efe, Danişmentli efe, Misal bunlar Askerde Ermeni subaylardan falan yedikleri dayaklardan dolayı dağa çıkmış olanlar bak.
Yörük Ali Efe örneğin Danişmentli örneğin, Bunlar Askerdeki Ermeni Subaylardan gördükleri zulümden dolayı askerden kaçıp dağlara sığınmışlardır.
Çünkü Osmanlı'da bizim Türkler Er erat olurdu hep maalesef, Subay olamazlardı. Bu Subay okulları açılasıya kadar.
Yani Birincisi şu İkinci Mahmut yeniçeri ocağının kaldırılması eyaletlerde değişikliği gidilmesi sırasında, Askeri okullar açıldı Türkler o zaman baş gedikli falan olarak baş gedikli astsubaydır yani astsubay çavuş.
İkincisi Kanuni Esasinin ilan edilmesi, Türkler ozaman subay okullarına girebildi. Önceden Türklerin böyle bir hakkı olmadığı için maalesef Türkler bu şekilde bir yaşam sürmek durumundaydı.
Kanuni esasi sayesinde Türkler Yahudiler Rumlar bunlarla aynı haklara sahip olabildiler diyebiliriz aslında.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 25-03-2024, 04:00:10Çandarlı halil paşa türkmüydü hocam niye istanbulun fethine engel teşkil edilcek hareketlerde bulundu fatih zamanında türklerin çok önemli pozisyonlara getirildiğini okuduydum doğru mu pekigriffinn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-03-2024, 04:07:48Üyeliği durdurulduÇandarlı Halil Paşalar gibiler tehditti, Osmanlı'da Fatih sonrasında, Özellikle Kanuni ve ilerisinde ne yazık ki Türk eşler seçilmediği gibi, Türk beylerin eşleri falan atıyorum bilmem ne oğlu bilmem nenin kızı gibi !
Ha işte Türkler hiçbir yere hiçbir makama alınmamaya başlar, yerlerine hep Çerkez Rum Yahudi Ermeni görülür, Tek tük bir tane üç tane olunca sanki hepsi türkmüş gibi Türk isimleri ile çağrılırlar.
Ama asıl adları başka olunca millet gene, Ermeni Yahudi Çerkez Ama Türk ismiyle çağrıldığı için bu Türktür gibi düşünür.
Çandarlı Halil Paşa Osmanlı'da güç yönünden bir tehditti, Fatih'te otoriteyi sağlamak için Çandarlı'yı idam ettirdi.
Yani aslında, burada amaç Osmanlı'da yönetimde Türk beyliklerin etkisini kırmak.
Çünkü bir tek Osmanoğulları yok, Hala Daha Türk boyların sülaleleri aşiretleri var Anadolu'da. Yani Osmanoğulları da bunlardan birisi. Örneğin Mıddıkoğulları.
Bunun kızılkeçelisi var kara keçilisi var, boyları var beğdilisi var saluru var, kınığı var kayısı var, 24'lükten boylar var
Bozokları var Üç okları var.
Yani Osmanoğulları aslında bir savaş halindedir, Diğer sülaler diğer xxx oğullarıyla.
Misafir; misal Zağonos paşa rum devşirmesiymiş?
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle