Osmanlılar maalesef katı bir şerri politikayla yürütüyorlardı işlerini, ve Osmanoğulları Anadolu'daki Türk beyliklerden çok korkuyordu. Ayrıca şu İran'dan beslenen Şah İsmail'den Tutunda Akkoyunlu Karakoyunlu gibi Avşarların da çok güçlü olması?

Osmanlılar bu yüzden kendi yönetimlerini korumak maksadıyla, Yönetimde hep Enderunlu devşirme Rum Çerkez Arap Fars kullanıyordu maalesef.

Ayrıca katı bir şeriat yönetiminden dolayı, Osmanlı'da din temelli olduğundan dolayı Osmanlı'da Türkler reaya olarak görülüyor, aşağılanıyor ve küçük görülüyordu.

Tabi asıl neden, Osmanlı'nın Diğer beyliklerin sülalelerine aman vermemesi için izlediği politikadan ileri geliyordu.

Bu yüzden zaten Ege'nin dağları Anadolu'da kum gibi efe kızan zeybek eşkiya kaynıyordu maalesef.

Çünkü Türklere bir de Osmanlı Zulmü, bunları yaratıyor hatta milli mücadele döneminde :

Ege'nin dağlarında dahi sırf 40 000'i geçkin efe zeybek kızan olması, milli mücadelenin bunlarla yürütülmesi, Yani bunlardan alaylar örneğin aydın alayları gibi.

Kuva-i Milliye bunlardır örneğin, Yörük Ali Efe, Topal Osman, Çakırcalı efe, Danişmentli efe, Misal bunlar Askerde Ermeni subaylardan falan yedikleri dayaklardan dolayı dağa çıkmış olanlar bak.

Yörük Ali Efe örneğin Danişmentli örneğin, Bunlar Askerdeki Ermeni Subaylardan gördükleri zulümden dolayı askerden kaçıp dağlara sığınmışlardır.

Çünkü Osmanlı'da bizim Türkler Er erat olurdu hep maalesef, Subay olamazlardı. Bu Subay okulları açılasıya kadar.

Yani Birincisi şu İkinci Mahmut yeniçeri ocağının kaldırılması eyaletlerde değişikliği gidilmesi sırasında, Askeri okullar açıldı Türkler o zaman baş gedikli falan olarak baş gedikli astsubaydır yani astsubay çavuş.

İkincisi Kanuni Esasinin ilan edilmesi, Türkler ozaman subay okullarına girebildi. Önceden Türklerin böyle bir hakkı olmadığı için maalesef Türkler bu şekilde bir yaşam sürmek durumundaydı.

Kanuni esasi sayesinde Türkler Yahudiler Rumlar bunlarla aynı haklara sahip olabildiler diyebiliriz aslında.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oğlumun adını bile timur koydum ama ben diyorum ya büyük harp komutaní timur durup durmadan bir türkkün kanını dökmez yada durup dururken bazı türk boyları timurun safına geçmez çünkü bakıyorum hocam timur muazzam yani adam bana kalsa 3 buyuk derler ya direk baş yani cengiz hanın bile üstünde bir harp tekniğine sahip iki tarafıda idare etmesini çok iyi bilen biri türkleri moğolları birleştirerek aynı cephede savaştırıyor birlik içinde uyum sağlattırıyor yani bu adamı sevmeyenin kanında bir gram türklük kanı yoktur demişimdir hep yani adam tam türkçü tam lider