Saygı her zaman karşılıklıdır, bunu unutmayın. Apartmanlar toplu yaşam alanlarıdır; herkes oruç tutmak zorunda değildir, aynı zamanda gecenin bir vakti ses yaparak birilerini rahatsız etme hakkınız da yoktur.
İslam dininde Ramazan ayı, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir ve aynı zamanda kötü söz, davranış ve düşüncelerden kaçınmayı amaçlar. Orucun temel amacı, Müslümanların kendilerini disipline etmeleri, ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmaları, Allah'a olan yakınlıklarını artırmaları ve dünya hayatının geçiciliğini idrak etmeleridir.
Ramazan ayı ve oruç, İslam dininde sadece fiziksel bir temizlenme süreci değil, aynı zamanda manevi bir arınma, kendini disipline etme, Allah'a olan bağlılığı güçlendirme, toplumsal dayanışmayı artırma ve dünyadaki diğer insanlara karşı duyarlılığı artırma amacı taşır.
Unutmayın, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bir dini yoktur; coğunluğu Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Ve İslam dininden başka bir seçme şansı verilmeden, sadece toplumsal olarak coğunluğun Müslüman olduğu bir bölgede Müslüman olarak yaşanıyor.
Ramazan ve oruç, sadece sahur, aç kalmak ve iftar'dan ibaret değildir. Bunun farkında olursanız, bu konuyu açmaya bile tenezzül etmezdiniz.
Saygılar, iyi forumlar.
Tutmuyorsun bari saygı göster demi
133
●8.442
- 11-03-2024, 12:34:07bizim sitenin yarısı rus ukraynalı sen bizdeki sesleri dinletsen komşularına şükrederler tabak düşürmeneescapist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-03-2024, 12:43:05vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam siyasal islam yapmıyorum bunları bende biliyorum ama komşuluk islam veya bir din ile alakalı değildir diye düşünüyorum bir kere olmuş bir şeyi direk apartman grubuna bildirmek de lisede öğretmene şikayet etmek gibidir - 11-03-2024, 12:51:34Üyeliği durdurulduDediğim gibi, karşılıklı. Sadece tek taraf üzerinde yorum yapmıyorum. Direkt olarak yazan kişi için de geçerli.escapist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-03-2024, 13:07:52Üyeliği durdurulduBilmediğim için soruyorum yurt dışında yaşıyorum. Ben şimdi Hollanda numaramdan sana WhatsApp atsam, hoşuna gitmeyen bir mesaj yazsam sen Türkiye numaran ile beni engelliyemiyormusun? Yada mesajınızı yanlış anlamışta olabilirim. 🙂MEDYABAY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-03-2024, 13:26:00https://www.tiktok.com/@filmicinyasa...99561062272262
Bunun gibi gürültüler çıkarıyorlar sanırım.
GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 11-03-2024, 13:35:05
- 11-03-2024, 13:41:01Hocam sadece tabak sesi değildir belki? O sizin duyduğunuz büyük sestir damla taşırmıştır belki? Sahur yaparken belki sandalye çekiyorsunuz onun sesini duyuyor ? Belki sohbet ediyorsunuz yüksek sesle gülüyorsunuz onu duyuyordur? Gece gece farkında da olmayabilir uyku haliyle sahur olduğunun.
Her ne kadar ramazan ayıda olsa insanlar hala sabah 8-9 da işe gidiyor bununda bilincinde olmamız gerek. İslam hoşgörü dinidir önce biz hoşgörülü olup örnek olucaz ki hoşgörü bekleyebilelim.
Allah kabul etsin.
tutmuyor olabilirsin anladık saygımız varda kardeşim insanlık hali bir tabak düşmüş hemen gruba yazmak nedir. 