Kolon Kanseri 4.evre
72
●4.690
- 09-03-2024, 02:00:26Allah şifasını verir İnşaAllah, moral çok önemli ve kimin ne zaman hayatı noktalayacağını yine Allah bilir, Allahtan ümit kesilmez. Bol bol dua edin🙏
- 09-03-2024, 02:19:56Çok geçmiş olsun hocam allah acil şifalar versiniz. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşur babanız. Güçlü olmakta moralli olmakta fayda var.
- 09-03-2024, 02:29:40Allah acil şifalar versin.
Kolon kanseri çok sinsi bir hastalık.
Çok az bir belirti ile 4. evrede kendini gösteren bir kanser türü.
Öncesinde bazı semptomlarla haber verebiliyor.
- Devamlı ishal ya da kabız olma gibi dışkılamada değişiklik
- Dışkıda kan ve/veya rektal bölgede kanama
- Kansızlık (anemi)
- Yorgunluk ve halsizlik
- Dışkının kalem gibi ince ve uzun olması
- Dışkıda yumurta akı görünümlü salgı
- Karın ağrısı ya da pelvik ağrı
- Kilo kaybı
- Mide bulantısı ve kusma
- Göz akında ve ciltte sararma
- Dışkılamaya rağmen bağırsakların boşalmadığı hissi
- Yutma güçlüğü
- Yemek yerken çok çabuk doyma hissi
Ayrıca tam kan sayımı, biyokimyasal tetkikler yapılmaktadır. Bunların arasında CEA (Karsinoembriyonik antijen) tetkiki kalın bağırsak kanserlerinde kanda yükselebilen ve tanıya yardımcı olan testlerden birisidir.
Mutlaka siz de en yakın zaman da kolonoskopi yaptırın. Bu tarz kanserler maalesef genetik olabiliyor. Aile de varsa büyük ihtimalle başkalarında da gözükebiliyor.
Tuvalet yaparken de dışkıyı kontrol etmeniz de fayda var. İç açıcı bir durum değil ama sağlık açısından en azından kişinin dışkı da kanama, mukus yada incelme olup olmadığının farkına varması açısından önemli bir durum. - 09-03-2024, 02:39:20Allah şafi şifa versin. Size tek tavsiyem yaşadığım tecrübeme dayanarak Kesinlikle bıçak(ameliyat biyopsi vs) vurdurmayın kendi kanaatim ve yaşadığım tecrübeye göre kötü huylu bir tür babanızdaki her dışarıdan müdahalede kanser kendini korumak için dahada fazla yayılma büyüme eğilimine giriyor kendi koruma mekanizması olarak. Emin olun ameliyat kemoterapi vs ömrü uzatıyor olabilir buna bişi diyemem ama çok acılı bir süreç oluyor. Kendi kanaatimce daha acısız daha sorunsuz bi tık kısa ömür daha iyi hem hasta hemde hasta yakınları psikolojisi için. Allah şifa versin.. AMİN.
- 09-03-2024, 12:41:46Prof. Dr. Mustafa Özdoğan onkolojide çok bilgili bir doktordur. Uzun zaman oldu şu an hangi hastanededir, ne yapıyordur bilmiyorum. Babam için 3 ay verdiler farklı hastaneler. Akciğer kanseriydi 6 cm tümör vardı. Doktor sayesinde kurtulduk. 8 sene hiç kanser olmamış gibi eski sağlığıyla yaşadı. 2021 yılında kalp krizinden kaybettik. Allah şifa versin, bol bol moral olun babanıza.