)
Dolandırıcılar yalancılar sahtekarlar neden forumda cirit atıyor?
17
●916
- 06-03-2024, 13:35:36Ticaret havuz sistemi yapılabilir mi? Ödeme havuza aktarıldıktan sonra müşteri onayı ile kullanıcı hesabına geçicek.
- 06-03-2024, 13:41:172 sene önce onlarca ticaret puanı olan insanlardan kazık yemiş biri olarak inat edip ticaret puanı toplamadan onlarca referans topladım. siz siz olun ticaret puanına değil forum içi referanslarına vb bakın. gerekirse sözleşmeli çalışın. buranın adı çıktı farkında mısınız bilmiyorum "orası *********** kaynıyor" diye.
insanlar başlık açıyor diyor ki bana bir şeyler satın ticaret puanı toplayayım
açık açık yazılıyor bu. ticaret puanının da bir önemi kalmadı yani. ya gözü karartıp ne olacaksa olsun deyip iş alacağız ya da uzaklaşacağız bize başka çare bırakmıyorlar bu forum içerisinde.
- 06-03-2024, 14:35:06Şöyle bir şey olabilir.
Şikayet konusu açan kişi , şikayetini geri alsa dahi , kişinin nickinin yanında dikkat çekici bir uyarı icon vs eklenir. Ona tıklayınca kişinin şikayet konuları gözükür.
Buda kişinin işlerini bir nebze olumsuz etkiler. Alıcılar şüpheli hareket eder. Bu uyarı 3 ay durabilir. 3 Ay adına başka şikayet olmamışsa uyarı kalkar.
Bu sayede mağdur etmenin cezası olmuş olur. Hiç bir şey yokmuş gibi tekrar geri dönemez yani. - 06-03-2024, 15:13:24Size devletin vermediği garantiyi forumdan istiyorsunuz.
Devletin gerçekleştiremediği yaptırımı forumdan bekliyorsunuz.
Devlet dol@ndırıcılıktan hüküm giyen adamın şirket kurmasını ticaretle uğraşmasını yasklıyor mu?
Devlet borç verdiğin herkesin borcunu ödeyeceğini, iş yaptırdığın herkesin işini teslim edeceğini garanti ediyor mu?
Aynı durum hayat için de geçerli
Senelerce borcunu sallayıp sonra icraya verdiğinde tıpış tıpış ödeyen insanlar var.
Devlet borcunu geç ödeyen, malını geç teslim edenin ticari kaydını silip ticaretten yasaklıyor mu?
Sen bir ev alırken, araba alırken nasıl satıcının referanslarına bakmak ve kendi önlemini almak zorundaysan forumda da kendi önlemini almak zorundasın.
Itrader önemli değildir. Satıcıya kimler itrader vermiş, toplam kaç liralık satış hacmi olmuş, en son itraderı ne zaman almış, son 1 ayda kaç konu açmış kaç mesaj atmış, son 1-2 yılda kaç konu açmış kaç mesaj atmış.
Adamın forum aktivitesine bakarsınız.
Sonra çalışıp çalışmayacağınıza karar verirsiniz.
Ülkenin ekonomisi tepe taklak gidiyor.
Böyle dönemlerde dol@ndırıcılık, hırsızlık artar.
Forum da ülkenin bir parçası, ülkede dol@ndırıcılık arttığı gibi forumda da artıyor.
Devletten soramadığınız hesabı forumdan soruyorsunuz.
Devlete gidip bir şikayet dilekçesi veriyorsunuz 1-2 senede yanıt geliyor.
Forumda bir şikayet konusu açınca 2 günde sonuçlanmazsa kıyameti koparanlar çıkıyor.
2 gün geç işlem yapılınca da o 2 günde başkasını dol@ndırabilir deniliyor.
Devletin savcısını da şikayet edebiliyor musunuz faile 1 sene sonra işlem yaptığında?
Bir dol@ndırıclık davası 1 sene sonra açıldığında bu arada başkalarını da dol@ndırdı diye savcıya hakeme sitem edebiliyor musunuz?
Üstelik devlete vergiyi tam da bu iş için ödüyorsunuz.
Yaptığınız her ticaretten %20 KDV ödediğiniz devletten sormadığınız kadar yaptığınız alışverişten 1 lira kazancı olmayan foruma hesap soruyorsunuz.
Sürekli art arda şikayet edilenler, benzer mağduriyetleri arka arkaya yaratanlar süresiz banlanıyor.
Ama bir adamın 100 pozitif ticareti varken bunlardan 3-4 tanesinda sorun olduysa, ve bir şekilde iade yaptıysa mağduriyeti giderdiyse çalışmaya devam eder. - 06-03-2024, 15:35:48Buna benzer bir açıklama yapacaktım ki siz açıklamışsınız teşekkür ederim.digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maalesef bizim genel olarak yapımızda bu var. Eksik yaptığımızda, yanlış yaptığımızda bir başkasını suçlamak kolay geliyor. Oysa ki herşey kuralına göre ilerliyor. Yine maalesef bir çok kişi kurallardan habersiz, kurallara hakim olanlarda Digiklan hocamız gibi işleyişi biliyor. 1-2 kişi yüzünden bunca emeği görmezden gelmeyelim. Her toplumda olduğu gibi yanlış insanlar bizde de oldu ve her zaman olacak çünkü ticaretin yapısında var. Biz de buna göre önlem alarak alışveriş yaparsak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Öyle ki günde binlerce ticaret oluyor.
Size tavsiyem boş vaktinizi beklemeden kuralları detaylı bir şekilde okumanızı öneririm.
