Birkaç gündür sosyal medyada sürekli karşıma çıkıyor. "Türk Hava Yolları, Türkiye'den Meksika, Paraguay, Kolombiya, Arjantin gibi ülkelere uçuşları iptal etti" şeklinde videolar görüyorum. İnternette net bir haber bulamadım ama bilgisi olan var mı diye de merak ettim. Belki farklı bir durum var bilmiyorum ama son zamanlarda Meksika üzerinden Amerika'ya göç eden Türk sayısında inanılmaz bir artış vardı. O yüzden doğru olma ihtimali de var gibi. Yine de emin değilim.
Ekleme: Örnek bir paylaşım vereyim.
https://www.instagram.com/reels/C3kr_HYK3Hr/
Türkiye'den Güney Amerika'ya uçuşlar iptal mi edildi?
8
●520
- 04-03-2024, 20:13:21Dediğiniz ile ilgili kesin bir bilgi yok. Ancak, THY bu kıta'ya gidiş için kurallar yayımlamış:
Venezuela (CCS), Meksika (MEX ve CUN), Kolombiya (BOG), Küba (HAV) ve Brezilya (GRU) varışlı uçuşlarımıza yolcu kabulü için pasaport ve vize gereksinimi gibi genel kuralların dışında bazı ek kontroller uygulanabilmektedir. Bu ek kontroller sonucunda ülke otoritelerince ülkeye giriş reddi verilebileceği için uçuşa kabul sırasında da benzer kontroller yapılabilmektedir.
kuralların devamını buradan okuyabilirsiniz - 04-03-2024, 20:34:21Gidecek olsam mutlaka arardım ama şu durumda biraz tuhaf olur. Ayrıca çok net bilgi vereceklerini de sanmıyorum pek.DijitalFikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet teşekkürler, böyle bir bilgi vermişler ama burada sadece 5 ülke için sınırlamışlar ama daha farklı ülkelerden de bahsediliyor. Bir de ucunu açık bırakmışlar. THY neye dayanarak almayacak o pek belli değil.cagritr4 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 04-03-2024, 22:56:39Bunu THY yapmıyor. O güney amerikada ki ülkeler istemiyor ve bunu firmaya iletiyor. Çünkü diyelim meksikaya gittin ve havaalnında geri gönderdiler içeri almadılar. Ve sizin uçak biletinizi THY karşılıyor. Yani güney amerikada ki ülkeler diyor ki Türkiye'den buraya gelen vatandaşların amaçları abd'ye iltica etmek olduğu için 100 kişiden belki de 1 kaç kişiyi kabul edip geri kalanını tr'ye geri gönderiyorlar. Ve bu geri dönüş parasını thy ödüyor. Bu yüzden de istanbuldan ayrılmadan önce Türk yolcularında vize yoksa pasaportlarında ucağa almıyorlar.