• 01-02-2024, 23:46:39
    #37
    PayPal + Wise + Revolut
    Amacınız ne mesela? Neyi hedefliyorsunuz öncelikle bunu kendinize sorun mevcut yaşantınızın bir üst kademesi nedir iki ev almak mı yada başka birşey mi eger konu yaşam Sa dünyanın her yerinde olaylar oluyor her yerinde kaous var birde buna ek ırkçılıga maruz kalacaksınız iyi düşünmek de fayda var
  • 02-02-2024, 00:24:32
    #38
    git ve meydanda pasaportunu yırt, göçmen dairesinde asylum başvurusunda bulun, bana dua edeceksin, dediğimi yapmazsan 5 sene sonra hem bana hem kendine söversin.
  • 02-02-2024, 03:29:52
    #39
    Bende amerikaya taşınıyorum green card çıktı 1 sene ücretsiz izin alıp devam edeceğim memurluğu zor elde ettim 90 a yakın puan aldım uğraştım çalıştım bırakmak zor gelsede her ne kadar dışardan ya memurların hayatı iyi densede memlekette genel fahiş fiyat arttırımları olduğu sürece ne memurun maaşı maaş ne özel sektörün şartları şart , her gün daha iyiye gider diye ümit ettiğimiz herşey daha da kötüye gidiyor ve zaman geçiyor birşeyler yapmak lazım, konfor alanını terketmek emeklerini bırakmak çok zor seni anlayabiliyorum hocam ama emin ol denemeden bilemezin 1 sene dene gör sıkılırsan dön, sen haftasonları 2 günlüğüne bile gelebilirsin 3 saatlik yol , ben gidiyorum 12 saatlik yola baktığın zaman hepsi aynı aslında gurbet, yani ne hale geldik devletin memuru dahil herkes kaçma peşinde . Umarım 1 sene sonra iyi ki gitmişim diyip istifanızı vermeye gelirsiniz başarılar
  • 02-02-2024, 13:17:30
    #40
    Belirttiğiniz üzere 1 yıl maaş almadan memuriyeti de yakmadan gidebiliyorsanız dilekçenizi verin evi de bir sandalye dahi kıpırdatmadan kapatıp gidin. İş alanınız değişmeyeceği için alınabilir bir risk. Oldu ki yapabildiniz gelir gereken işlemleri yapar orada devam edersiniz ama oldu ki yapamadınız buradaki düzeniniz değişmeden 1 yıllık bir deneyim kazanmış olarak ve kafanızda keşkeleriniz kalmadan buradaki hayatınıza devam edebilirsiniz.
  • 02-02-2024, 13:42:14
    #41
    Bende eşimle aynı kararı aldım. Almanya Frankfurt için plan yaptım. 5 yaşında bir kızım var. Daha çok onun geleceği için gitme planı yapıyorum. Haftaya iş sözleşmesi ile ilgili görüşmelerim olacak ve ardından başvuruda bulunup 81a ya da mavi kart ile şansımı deneyeceğim. Ben de kendime 1 yıl veriyorum. Remote şekilde çalışıyorum ve işlerime bir süre orada devam edeceğim. Bu süre zarfında dil öğrenmeye çalışacağım. 1 sene sonunda istediğim noktaya gelemezsem geri döneceğim. Ya da başka ülkede şansımı deneyeceğim. En kötü deneyim kazanmış oluruz diye bakıyorum. Türkiye'de eğitim sistemi malum, özel okulların ücretlerine ve sosyal yaşama değinmiyorum bile. Zorluklar olacak tabi , bilmediğimiz yer, bilmediğimiz kültür, bilmediğimiz dil ... yaşamadan öğrenemeyiz. Ama Türkiye'de maalesef gelecek göremiyorum. Ve çok uzun süredir her yer bana siyah beyaz geliyor. Kısacası denemek lazım. Sağlık olduktan sonra bir şekilde para kazanılıyor.