• 05-01-2024, 08:45:53
    #64
    Theshowmustgoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selam arkadaşlar öncelikle bu konuyu açmakla açmamak arasında çok gidip geldim fakat inanın bu yükü tek kaldıramıyorum içimi dökmek ve sizlerden de tavsiye almak istiyorum.Aşağılıkça şeyler yaptım son 4 aydır.Daha önceden sosyal medya işleri ile ilgileniyordum iyi de kazanıyordum ve kumar da çok kaybedince askerlik kararı aldım gidip gelir düzelirim dedim ve alkole de çok sarmıştım hayatımı düzene sokmak için askerlik şarttı ve gittim bitirdim.Bedelli imkanım da vardı ama gidip 6 ay yaptım iyi geleceğini düşünerek fakat gelmeye yakın babamı kaybettim o son 1 ay ömrümden ömür gitti diyebilirim.Askerden geldim İphone 11 im vardı satıp kumarda kaybettim ve babamı kaybettiğimiz için annemin babasının emekli aylığı anneme bağlandı hesabına da ben bakıyorum o anlamıyor diye annemin 1400 doları vardı onu kumarda kaybettim kendimden o kadar çok utandım ki yüzüne bile bakamıyorum halen ve dün gidip kredi denedim onu da verdi 25 bin de öyle kaybettim inanın borcumu bitirsem öyle güzel hayallerim var ki aslında sıradan bir hayata fönmek istiyorum hayalden kastım da bu.Kumarsız alkolsüz kendime geliştirmeye yönelik spor yaparak bir hayat istiyorum ama arkadaşlar beynimin içinde kırk tane tilki dolaşıyor içim içimi yiyiyor sürekli düşünmekten ‘Allah benim belamı versin’ demekten başka bir şey yapmıyorum. 3 aylık maaşımla bu borçlar biter ama ya öğrenirse ailem ne diyeceğim onlara? Ve çok kez yemin ettim neler neler etmedim ki bırakmak için fakat alkolü abartınca kumara giriyorum param yoksa da buluyorum ve hep kaybediyorum.Son 6 aydır çöküş dönemindeyim bu girdaptan bir çıkamadım.Ne bi arkadaşla görüşesim var ne bir şey yapasım var geçici olarak alkol en azından unutturuyor ama onu da hayatımın merkezine koymak istemiyorum yoksa durumum çok vahim olacak.Bilmiyoeum burda büyüklerim vardır ya da benim yaşadıklarıma benzer olaylar yaşayanlar ya da çevresinde vardır bana bir tavsiyesi olan var mı?
    Hocam ne oynuyorsunuz slot oyunlarında kazanma ihtimalinin olmadığını biliyorsunuzdur heralde, kumarda her zaman kasa kazanır ancak slot oyunlarında kazanma ihtimalin yok. Kumar insanın uykularını, ruh sağlığını alır ailenle aranı bozar, borç batağına düşersin. Kazansan da oynamaya devam edersin asla sonu yoktur. Son bir kez oynayayım zararı kurtarıp çıkayım veya günlük şu kadar kazanıp çıksam ayda xxxx para eder gibi düşüncelerle anca kenini kandırırsın. Şu an da ülkenin gençlerinin çoğu bu batağa düşmüş durumda. Hillesiz oyun da yok örneğin rulette hangi sayıya az basılırsa o sayı gelir, bazen istemedikleri sayı yanlışlıkla da olsa gelirse hemen araya video sokup topu tekrar döndürmeye başlarlar, kumanda, video kaydı, magnet ne ararsan var.
  • 05-01-2024, 09:13:10
    #65
    Üyeliği durduruldu
    Defineci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kumar dediğiniz şu bonanza ve ihtiyar diye tabir edilen ve telefondan oynanan oyun ise nasıl bırakacağınızı söyleyeyim. O oyunlarda size sanal kredi veriyor ve eğlencesine oyna kısmı var onu oynayın size verdiği sanal kredi ile nasıl kaybediyorsunuz saniyeler içinde gözlerinizle görün. Ben öyle bıraktım.
    Ben de bir keresinde başlamayı düşünüp o sanal bakiyeyi erittim. Yaklaşık 200 bin tl vardı sanırım..
  • 05-01-2024, 09:41:23
    #66
    ben hatasının farkında olup, çıkamayana afedersiniz ama pek acımıyorum. insan beyni bunu yapabilecek seviyede, bundan sonrası keyif, keyifi seçme hissi.

    bende şuan oynayabilirim ya kazanırsam diye zevk alarakta oynayabilirim, beni tutan aklım değil mi ? aklımız değil mi? zamanında bende oynadım bu arada, ancak kaybettiklerim beni hırsa çevirmedi, izin vermedim buna, giden gitti eğlendim dedim.

    çünkü kayıp arttıkça hırs artar, bastıgın paranın byüklüğünü bile, kaybettiğini oranladıgından göremezsin
  • 05-01-2024, 10:00:27
    #67
  • 05-01-2024, 11:41:41
    #68
    muzikgunlugu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu nasıl yersiz bir mesaj. Ve beğenenler de olmuş.
    yazıklar olsun ben başka bir şey demiyorum. Azıcık düşünerek yazın.
    Beğenenlerden biri benim. Azıcık düşünerek yazıyorum.

    Gayet yerinde mesaj. Herkes zor dönemlerden geçiyor hayatında. Hiçbir zaman kolay paranın peşine düşmedim. Yada alkole başvurmadım. Adam askere gidip gelince her şey düzene girecek sanıyor. Fakat annesinin 1400 dolarını çalıyor. Hırsızlık, kumar, alkol her şey var. Yetmiyor, kredi çekip 1400 doları yerine koymak yerine, yine kumarda kaybediyor. Yarın yine aynısını yapar. Alkolsüz hayatıma devam etmek istiyorum diyor ama bana bunları unutturacak şeyde alkol diyor. Bence sizin okuma ve anlama kıtlığınız var. Yada hayatınız hep Polyanna gibi geçti. Bu tarz insanlar hiç size bulaşmamış demek ki.
  • 05-01-2024, 11:42:32
    #69
    Çoğu kişi oynamıştır, hatta kripto vadeli işlemlerde defalarca battım.
    Ama artık kuruş yatırmam diyorum. Ben hayat tecrübesi olarak baktım.
    Ama asla ihtiyacım olan paralarla kumar veya riskli işlemler yapmam. Yapana da acımam.
  • 05-01-2024, 11:46:05
    #70
    artık bence bulasma
  • 05-01-2024, 13:22:48
    #71
    Geçmiş olsun, önce tedavi olmaya bakın derim sonuçta bu da bir bağımlılık. Biraz dişinizi sıkıp çalışıp parayı yerine koyarsınız. Hayatınızı yoluna koymak için hiç bir zaman geç değildir.
  • 05-01-2024, 13:41:50
    #72
    Bazen kumarı birakmak kişinin kendi başına yapabileceği kolay bir eylem olmayabilir bunun icin profesyonel destek almak bence en dogrusu olur.