Yapay zekanın gelecekte dünyayı ele geçireceğini söylyorlar, bunu artık herkes yavaştan idrak etmeye başladı
Peki bu durumda, herhangi bir teknolojinin daha iyisini, daha incesini, daha hafifinin geliştirmesini isteseler, bu projeyi veremez mi?
Yani yapay zekaya öyle bir kod yazılması lazım ki, insanlığın varlığı ve zarar görmemesi yapay zeka için ilk ve vazgeçilmez kural olmalıdır.
Yapay zekanın dünyayı ele geçirmesi hikayesi ile insanları uyutup asıl meseleyi gözden kaçırıyorlar.
Bence yapay zekanın dünyayı veya herhengi bir sistemi ele geçirmesi diye bir şeysöz konusu olamaz. Olsa bile çok düşük ihtimal.
Bundan çok daha olası bir tehlike var. Sahiplerinin yapay zekayı bu amaçlarla kullanması. Olasılıkları düşününce çok farklı seçenekler ortaya çıkıyor.
Terör, savaş, köleleştirme ve soykırım. Bunlar zaten sanayi devriminden beri yoğun bir şekilde yapılıyor. Bundan sonra ise yapay zeka kullanılarak yapılır. Hem daha ucuza malolur, hem daha güçlü ve etkili olur.
Konvansiyonel ordular , silahlar ve askerlerden daha güçlü daha hızlı ve etkili.
Modern firavunluğa soyunmuş büyük şirketler ve işadamları, devlet bütçelerinden daha zengin, devletlerden daha etkili durumdayken bu nimetten mahrum kalmak istemez.