Bunu ispatlamam için daha uzun konu yazmam gerekiyor. Ancak bu sefer rekor derecede kısa tutacağım.
Hayatımızın çok önemli bir kısmını eğitim iş ve eğlence ile heba ediyoruz.
Eğitim sistemi gerçkte aptalalşmamış ve sisteme köle olmamız için optimize edilmiş.
Çalıştığımız iş birçok açıdan bizi yormak, ömrümüzü tüketmek ve aklımızı meşgul etmek için optimize edilmiş.
Eğlence adı altında izlediğimiz film dizi müzik ve oyunların çoğu hem vaktimizi harcıyor hem de bizi daha fazla aptallaştırıyor.
***
Ancak bizi buşekilde kullanan sistem matrix gibi başdöndürücü teknolojik bir yapı değil. Son derece hantal ilkel ve kaba bir sistemel yönetiliyoruz. Bunun adı da malriks. Bu ismi ben verdim.
Matrix benzeri bir yapı içinde olsaydık en azından biraz karizmatik biraz dha havalı bir sistemin kölesi olurduk. Ama bizi yöneten kullanan sistem bile işte bu kadar mal.
Aslında hepimiz köleyiz, matrix değil malrix!...
11
●358
- 04-10-2023, 12:28:45ee yani ? her gün böyle yok dolar yükseliyor yok ülke battı yok sonumuz çok kötü her şey çok kötü olacak konularından bıktım.
ee yani ne anlattın burada hocam? ne yapalım yani ? ne yapabiliriz şuan yani?
Böyle konular açarak daha da insanı stres sıkıntıya sokuyorsunuz, farkında değilsiniz. - 04-10-2023, 12:51:43Eğer bu durum için bir çözüm varsa sen problemin bir parçasısın.looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet dediklerinde çok haklısın. Peki sen bu durumu çözmeye yönelik neler yapıyorsun ve bizlere neler yapmamızı tavsiye edersin? Önereceğin birer çözümün yoksa bunu yazmaktaki amacın nedir? - 04-10-2023, 12:52:32Şimdiye kadar strese girmeyip kafanı kuma gömdüysen ve bu şahıs konu açınca strese giriyorsan eğer ya iki yüzlüsündür ya da ciddi bir problemin vardır.Lusy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-10-2023, 12:59:51değilim, forumda gezinmene bak hocam senintptr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-10-2023, 13:13:52hayret anında moderatorler mudahale edip kapatmamış konuyu çok garipsedim
- 04-10-2023, 13:28:31Üyeliği durdurulduLusy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleintptr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim düşünceme göre FARKINDA OLMAK VE KARŞI ÇIKMAK ZORUNDAYIZ.
Yaklaşık 200 yıl önce insanları zorla köleleştirdiler. Bunlar bildiğimiz köleler.
Daha sonra sanayi devrimi ile birlikte modern hayatın kölesi haline getirdiler. Fabrika işçisi, işçi memur adı altında farkında olmadığımız kölelik sistemlerini kabul ettirdiler.
Şimdi ise dijital teknoloji ile beyinlerimizi uyuşturdular. Hem çalışırken hem tatil yaparken hem de eğlenirken gönüllü olarak kölelik yapmaya devam ediyoruz.
***
İklim krizi bahanesiyle KARBON AYAK İZİ görüntüsünde hayatınızın her anını kaydedip kontroden geçirecekler. Sözde çevreyi koruma adına ulus devletlerin üstünde bir denetleme mekanizması kuruyorlar. yediğimiz içtiğimiz her şeyi, gittiğimiz her yolu, aldığımız nefese kadar takip etmek ve denetlemek istiyorlar.
Kendi koydukları sınırları ve kuralları bahane edip istedikleri gibi cezalandırmak ve yasak koymak istiyorlar.
***
Ne yapmalıyız?
Siyasi yönelimlerimizi ve kişisel sıkıntılarımızı bir kenara bırakıp iklim kanununu reddetmeliyiz. Edevlet üzerinde imza kampanyasına katılabilir, twitterda rt yapabiliriz...
https://twitter.com/ErkanTrukten/sta...32297176617059