Merhaba son zamanlarda sıklıkla ilanlarda rastladığımız deprem sonrası ilgilenilmemiş sitelere dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Bu işin kurtları zaten biliyorlar özellikle yeni başlamış ya da site işine girmemiş arkadaşlar dikkat etmeliler. Deprem öncesi yüksek gelir ardından ilgisizlikten satılıktır denilen sitelere detaylı araştırma yapılmalı. Bu her site için geçerli değil depremde gerçekten yüzlerce/binlerce forum arkadaşımız, meslektaşımız mağdur oldu bu dostlarımızı ayrı tutuyorum.
Fakat depremi fırsat bilmeye çalışanlar var nasıl mı?
Depremden sonra evet ciddi bir düşüş yaşandı ancak istatistikler yerli yerine oturmaya başladı.
17 Mart 2023 tarihinde Google büyük bir güncelleme yaparak birçok siteyi geri dönüşü çok zor bir şekilde webin en diplerine gönderdi.
Eğer satın alacağınız site özellikle keşfet olarak pazarlanıyorsa ve Mart ayında trafik birden kesildiyse dikkatli olmalısınız. Bu sitenin geri dönüşü imkansıza yakındır.
Depremden hemen sonra olması sebebiyle google güncellemesiyle eski köklü siteler biraz daha ön plana çıktı trafikler dalgalandı. Ancak google güncellemesini deprem ilgisizliği şeklinde pazarlamaya çalışanlara karşı dikkatli olmalısınız.
Site Alırken Dikkat Edin! Uyarıyorum
4
●484
- 05-09-2023, 18:59:26hocam açacağım ama fırsat bulamadıgım konuyu açmışsınız =) emeğinize sağlık.
ufak bir ekleme yapayım. siteyi almadan önce, ahrefs, semrush gibi araçlardan trafik analizi yapınız, karşıdan gelen analytics, console verilerinegüvenmeyiniz manuple olabilir. atıyorum aylık 100k trafiği mi var?
o 100 k trafiği getirebilecek sayıda ve pozisyonda, hacimde anahtar kelimesi var mı organik? buna mutlaka bakınız.
Trafik kaybının da sebebini araştırırken, ilgisizlikten mi, yoksa güncelleme sonraı mı olduguna arkadaşın dediği gibi dikkat ediniz. Eski ve yeni trafik ve pozisyonları kıyaslayınız, yüksek oranda trafik kaybettiren 3-5 içeriğe ve rakiplere bakınız. İlgisizlikten mi, yoksa artık belini doğrultamayacak sebeplerden mi düştü az çok fikriniz olur
selamlar