Selamlar herkese,
Yanlışım varsa düzeltin. Vergiye tabi olmak için yıllık bir limit var. Yıllık 100bindi sanırım (güncel fiyat değişmiş olabilir). Bu sınır aşılırsa vergiye tabi olunuyor. Yani bu aylık 3-5bin kazananları kapsamıyor.
Freelancer vergi ödemez saçmalığı
15
●1.082
- 01-09-2023, 18:21:17Şirket açtığınızdashentaweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebe ücreti
Stopaj,Damga vs vergileri
Defter Tastik
Bağkur
Ve en önemlisi işin prosedür kısmı.
Yani sabit giderler söz konusu , normal frelancerdan bahsetmiyorum , sabit ve geçimini bu işten sağlayan kişiler zaten şirket açmak zorunda.
Ama 2.iş ek iş olarak yapan var.
Öğrenci olan var.
1 Ay kazanıp 3 ay kazanamayan var.
Buradaki mesele kişi sadece kazandığı sürece vergisini ödeyecek olması. - 01-09-2023, 18:21:472014'den beri ödüyorum.
Çok zorluyor daha az kazanıyorum ama kafam rahat ediyor.
Fakat kesinlikle vergi sisteminin iyileştirilmesi gerekiyor, vergi sistemimizde eşitsizlik var az kazanan az çok kazanan çok vergi ödemeli. Damga vergisi saçmalığına son verilmeli, ufak işletmeler teşvik edilmeli. - 01-09-2023, 18:31:16Bağkur kaçırıyor insanları, şirket iş yapmadığı yerde para yer. Tabi vergi ödememek için bir bahane değil bu. Düzgün bir sistem getirilse ve vergi vermenin yolu kolaylaştırılsa kimsenin vergi kaçırmak için iş yapacağını sanmam. Zaten genelde fiyat + kdv şeklinde maliyet veriliyor müşteriye.
- 01-09-2023, 23:00:48Hocam 27bin kdv netahaerdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hiç mal almıyor musun ?
- 01-09-2023, 23:29:14vallaha bütün mahsup edilenlerden sonra kalan hali buMisafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 01-09-2023, 23:46:07Bizimde şirkete demirbaş/mal alımı çok , satış aztahaerdem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya satış taktiği verin ya da alışı nasıl azaltırız
saygılar ....
hiç mal almıyor musun ?