Merhaba
@Coşkun Çetin; beye bir önerimiz var.
R10.net çok başarılı bir platform gerçekten. Üyelik sistemi ve şikayet sistemi sayesinde forumdaki ticarette kötü niyetli insanlar büyük ölçüde engellenebiliyor.
Bu da kullanıcıların birbirlerine güvenerek yüksek miktarlarda ticaret yapmasını sağlıyor, neredeyse hepsi paralarını ödedikleri kişilerden memnun kalıyor ve ticaretlerini sorunsuz bir şekilde tamamlıyor.
Bu noktada yaptığımız işten örnek vermek gerekirse, her sektörde ne yazık ki dışarıda, özellikle arama motorları aracılığıyla ulaşılan satıcılar arasında kötü niyetli olanların oranı epey yüksek.
Bu da artık insanların güven konusunda çok temkinli olmasına ve ticaret hacminin düşmesine sebep oluyor.
Pazar yerlerinde olduğu gibi, r10.net'in bir güvenlik sertifikası olsa ve bu sertifika tüm üyeleri veya kurumsal plus alanları kapsasa.
Tıklandığında Facebook ve Google platformlarında olduğu gibi "Evet, bu site bizim sertifikamız altındadır.
Mağdur olursanız buraya konu açabilmek için şu isme ulaşabilirsiniz." tarzında bir konuya yönlendirse.
Ve tıpkı r10'da olduğu gibi şikayet konusu açılıp iki taraf dinlense sonunda adil bir karar verilse.
Eğer kullanıcı hatalıysa ve iade yapmıyorsa, forumdan uzaklaştırılsa, aynı üyelere yapılan mağduriyetin cezası gibi.
Bu hem iş yapan üyelere büyük ölçüde kolaylık sağlar, hem de iş yapanlar dışarıya reklam verdiklerinden sertifikaya tıklayan müşterilerinin sağlayacağı milyonlarca görüntülenme forumun bilinirliğini yükseltse
Hem de dürüst tüccarların çok daha kolay iş almasına vesile olsa şeklinde.
Bizim bir önerimiz var.
Eğer destek sağlanırsa ve bu öneri uygulamaya geçerse, biz inanıyoruz ki forumda dürüst ticaret yapanların işleri 2-3 kat artacaktır
(Öneri) R10.Net Güvencesi İle
8
●610
- 24-08-2023, 08:04:31Arkadaşımın düşüncelerine ek olarak iş ilanlarını olduğu sayfalar sadece forum üyelerine özel sayfalar da yapılabilir. Sonuçta amaç düzgün ticaret yapmak amacıyla forumdan birilerini bulmak olduğu için forumda ticari konu açan kişinin dışarıdan beklentisi olacağını zannetmiyorum..
İyi forumlar - 24-08-2023, 08:25:57R10 da şikayet çözümünün yapılmasının sebebi kullanıcı sayısını arttırmak ve premium üyelik gibi satışlar yapmak.
Dediğiniz yöntemde ise iş yükünün artmasının yanı sıra hiçbir kazancı da yok. İleriki bilmeyen insanlar çıkacak, gereksiz şikayet konuları açılacak.
Ben olsam yapmazdım. - 24-08-2023, 08:57:14Şu açıdan da düşünmek lazım r10'a yeni giren birisi büyümesi için zor durumlar yaşıyordur kesin yani bu sertifika oalyını dönülür ise yeni başlayan veya ticaret hacmi küçük olanlara piyasada iş kalmaz gibi

İnsanlar güvenip ilk büyük satıcıya gidip ona iş yaptırabilir o yüzden bence şu an ki sistem gayet geçerli. - 24-08-2023, 09:14:24Sen ve Azat ikinizden süper birşey çıkacağına eminim abi.Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-08-2023, 09:36:38Forum dışı alışveriş bir bakış açısı fakat buna forum üyelerinin alışverişinin yükselmesi için bir girişim gözü ile bakılırsa daha net olacaktır.Sigma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üyelerin yaptığı ticarettin denetlendiğini ve d-olandırıcıların burada barınamayacağının mesajı zaten bu
ayrıca şikayetvar.com gibi bir site sisteminin yeni nesil gelişmiş halini bu şekilde r10.net bence kazanabilir.
