• 22-08-2023, 22:13:18
    #55
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende geldim İzmir'e
    Bir İzmir'li olarak öncelikle hoş geldiniz diyorum. Sonrasında felaket tellallığı yapmak gibi olmasın ama deprem aynı hayat gibi beklendiği yerde, beklendiği anda değil en beklenmedik, en dikkatin - ilginin alakasız olduğu yerden yumruk gibi patlıyor haliyle umarım yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmazsınız biz İzmirliler ile birlikte diye kaygımı belirtmek sitiyorum.

    Biz İstanbul'da Kuzey Anadolu Marmara fayından korkarken tüm dikkatler ilgi, yatırım eksiğiyle - yanlışıyla, gündemi ile orasıyken en büyük darbeyi Maraş ve Antep'te yedik ve 50 bin küsür insanımız kara merkezli 2 büyük depremde hayatını kaybetti. Onlarca insan kayıp, kaç kişinin evi - barkı yıkıldı bilmiyorum.

    İzmir'de kara merkezli olmayıp Sisam adasında Seferihisar'a 23 km uzaklıkta yerin 16,5 km altında 6.9 büyüklüğünde gerçekleşen depremde yaklaşık 117 kişinin vefat ettiği, 1034 kişinin yaralandığı, 15 bin kişinin evsiz kaldığı söyleniyor. ( Vikipedi )

    Bu İstanbul'dan geçen stresle yük bindiği için her an kırıldı kırılacak korkusu ile beklenen İstanbul'a yakın olan Kuzey Anadolu Fay Hattı:

    Bu da İzmir'in birden fazla şehirin içinden, merkezinden geçen fay hatları:

    Bu da nüfus yoğunluğu haritamız:



    Can kaybı açısından ben İzmir'in, İstanbul'dan daha büyük risk ve tehlike altında olduğunu düşünüyorum. İstanbul, ulusal ve uluslararası ticari, politik değeri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik lokomotifi olma misyonu ile iyi - kötü yatırım aldı ve almaya devam ediyor. İzmir, hem fay hatları açısından hem profesyonel ulusal, uluslararası yatırım - gelişim açısından İstanbul'a göre çok daha dezavantajlı durumda. Özellikle Maraş, Antep bölgelerindeki gibi olası büyük bir depremin yakındaki diğer fayları da harekete geçirerek zincirleme çok sayıda büyük depreme sebep olabilme durumu ürpertici. Zira İzmir'de Osmanlı döneminde de Türkiye Cumhuriyeti döneminde de ciddi miktarda denizin - göllerin doldurup yerleşim yeri haline getirilmesi gibi bir şey söz konusu
  • 22-08-2023, 22:37:46
    #56
    PayPal + Wise + Revolut
    İstanbul dan hataya 1 sene önce kaçmış hayat da deprem de ölen tanıdıklarım var buna yorumu ne olur du bu arkadaşına?
  • 22-08-2023, 22:42:16
    #57
    Son ekonomik düzene baktığımızda normal gelirli kişiler zaten İstanbul'dan sürülsün Araplar dolsun diye her şeyi yapıyorlar. Farkında herkeste nereye gidecek?
  • 22-08-2023, 23:46:12
    #58
    Depremden ziyade Normal olarakda kaçılması gerekilen bir yer. 2 sene önce nefes alamadım. trafigi zorlugu, ev kiraları, bir devlet dairesinde işin olsa eyvah eyvah. sabah işe gitmek için sabah 6 da kalkmak. akşam işten eve gelirken 2 3 saat yol tepmek. insanlar rahat yaşamak varken neden bu zorlukla mucadele verir.
  • 23-08-2023, 00:35:38
    #59
    Vay be liboş enes ilk defa doğru bir şey konuşmuş...
  • 23-08-2023, 00:55:23
    #60
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bornovadayım
    Neresinde? Benim ilçeye gelmişsiniz.
  • 23-08-2023, 01:03:47
    #61
    Tamam kaçalım, kaçalım da İstanbul'da olacak deprem sadece İstanbul'u etkilemeyecek Türkiye'nin kalbi İstanbul'dur yani İstanbul yoksa diğer illere de kaçsak çözüm değil ülkenin ekonomisi yerle bir olur ve öyle İstanbul'un enkazını kaldırmak öyle kolay olmayacak yıllar sürecek yani kaçmak çözüm değil çözüm bir nevi olsa da kentsel dönüşüm ama artık oda çok zor gibi .

    Hayırlısı olur artık ne diyelim.
  • 23-08-2023, 04:17:34
    #62
    Bu deprem yalovayı etkilermi acaba ya
  • 23-08-2023, 06:24:30
    #63
    Polemik yapacak hiçbir konu yok gerçekler anlatılmış fakat insanların eli kolu mahkum evi, işi tüm yatırımları istanbulda. Bırakın deprem olma ihtimalini, olmayacağını bilsek dahi dayanılacak bir şehir değil. Trafiği, Silahlı psikopatları, Küçük mafyacılıkları, Kalabalığı, Tatilciye güzelde yerlisine genel bunaltıcı atmosferi yani kaçmak için daha birçok neden var fakat işte eli kolu bağlı insanın. Aynen güneydoğuda olan deprem gibi insanlar her bir depremden sonra yine 4 duvar yıkık dökük evlerine girmeye çalıştı. Çünkü malasef imkanlar yok. Depremzedelere 200tl uzatıp, " hayır sen alma, çocuğa ver" diyen **** bir ülkeyiz yani. İmkan yok imkan.....