• 09-08-2023, 09:35:21
    #1
    https://www.youtube.com/watch?v=9_tEGRaG06I



    Alıntı
    Allah'ın, kendilerine lütfundan verdiği nimetlere karşı cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır o, kendileri için şerdir. Cimrilik ettikleri şey, kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah'a aittir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır. ( Al-i Imran, 180 )
  • 09-08-2023, 09:40:49
    #2
    Elbette insanlara yardım edin , ihtiyacı olanlara elinizden geldiğince yardımcı olun.

    Fakat istatistiksel olarak bakarsan yahudisi hristiyanı zenginler listesi oluşturulsa top %99'u onlar kapatıyor.

    Ya konunun vermekle dağıtmakla alakası yok yada Allah müslümanları sevmiyor : (
  • 09-08-2023, 09:44:30
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Allah herkese bir gün vermeyi nasip etsin.
  • 09-08-2023, 11:02:48
    #4
    kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Elbette insanlara yardım edin , ihtiyacı olanlara elinizden geldiğince yardımcı olun.

    Fakat istatistiksel olarak bakarsan yahudisi hristiyanı zenginler listesi oluşturulsa top %99'u onlar kapatıyor.

    Ya konunun vermekle dağıtmakla alakası yok yada Allah müslümanları sevmiyor : (
    Kelamın en güzeli ile, Allah'ın kelamı olan Kuran-ı Kerim ile cevap veriyorum.

    Alıntı
    Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir. ( Bakara, 62 )
    Alıntı
    Ey iman edenler, şurası bir gerçektir ki, yahudi hahamları ile hıristiyan rahiplerinin bir çoğu insanların mallarını haksız yere yerler ve Allah yolundan saptırırlar. Bir de altın ve gümüşü hazineye doldurup, onları Allah yolunda sarfetmeyenleri bu yüzden acıklı bir azap ile müjdele! ( Tevbe, 34 )
    Tövbe etmeyen, aşırıya kaçmış hıristiyan ve yahudiler cehennemin en alt tabakasında yer alacağına dair ayette vardı ancak şuan bulamadım.

    İslam'a / Müslümanlara gelince,
    Alıntı
    İşte bugün sizin dininizi kemâle erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslâm’ı beğendim.” ( Maide, 3)
    Yani buranın bir imtihan dünyası olduğunun bilincinde değilsek, yaşanan hadiseler ne yazık ki bizlere anlamsız gelir. Yer yüzünde adaleti sağlayacak olan halife insandır.

    Ancak bulunduğumuz dönem içerisinde ne yazık ki kötüler, iyilere üstünlük kazanmış olarak "görünmektedir". Bu sebepledir ki, yaşanan hadiseler ak ile karayı ayırmakta yani insanın içinde olanı çıkartmaktadır. Selametle.
  • 09-08-2023, 12:24:34
    #5
    Veren el alan elden üstündür.