• 26-07-2023, 15:59:04
    #1
    Arkadaşlar,

    Ben de 32 yaşıma girdim ve hala bekarım. Karşıma çok hanımefendi çıktı ama bir sebep oldu bir şekilde olmadı. Beni çok beğenen oldu ben onları beğenemedim. Benim beğendiklerim ise ya bana pas vermedi ya da beğenmediler (İsmail Yk misali) ancak yurtdışında yaşadığım için cidden bazen kendimi çok yalnız hissediyorum. Türkiye'de olsam belki çok aramam ama buralarda ciddi ciddi arıyor insan birilerini. İşler bazen yoğun ve stresli geçiyor. Eve geldiğimde dertleşecek vakit geçirecek birinin olmaması da üzüyor... Neyse her şeyin bir vakti vardır diyelim...

    Ama gördüğüm çevremde 26 27 30 hatta üzerinde bir sürü hanımefendi arkadaşlar ve tabi ki erkekler de çoğu bekar. Evlenmiyorlar mi? Evlenemiyorlar mı? Yoksa benim gibi beni beğeneni ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez... gibi bir durum mu var?

    Şimdi olayın tabi ki ekonomik boyutu da vardır; ancak bence iki insan evlenmeye karar verirse bir şekilde evlenirler. Bazen düşünüyorum acaba sosyal medyada millet manken gibi kız ve erkekleri görüp beklentilerini buna göre yükselttikleri için karşılarına çıkan kişileri kabul etmeyip daha iyilerini mi bekliyorlar?

    Bekarlığın da zirvesinde olan biri olarak bu günlerde bu konuyu düşünmeye başladım arkadaşlar. Sizler ne diyorsunuz?
  • 26-07-2023, 16:01:05
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Maddiyat ve karşı cinse güvensizlik eskisi gibi değil ortam ne yazık ki bazen keşke daha önce dünyaya gelseymişim diyorum.
  • 26-07-2023, 16:01:47
    #3
    Evlilik yaşı yükseldi. Çünkü insanlar hemen evlenmek istemiyor
  • 26-07-2023, 16:01:50
    #4
    Bekarlar çünkü para yok.

    *Altın almak lazım. Altın fırlamış gitmiş.
    *Ev almak / tutmak lazım. Daireler 2.5-3 milyon. Kiralar 15-20 bin
    *Eşya almak lazım.
    *Damatlık , gelinlik lazım..

    Herşey x5 olmuş ama olsun Nas var , felak var.
  • 26-07-2023, 16:03:16
    #5
    Bence birinci neden PARA ikincisi ise aşağıdaki olay;

  • 26-07-2023, 16:03:55
    #6
    OznKya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bekarlar çünkü para yok.

    *Altın almak lazım. Altın fırlamış gitmiş.
    *Ev almak / tutmak lazım. Daireler 2.5-3 milyon. Kiralar 15-20 bin
    *Eşya almak lazım.
    *Damatlık , gelinlik lazım..

    Herşey x5 olmuş ama olsun Nas var , felak var.
    hocam herkes bu açıdan bakmıyor ama. Tamam düğün gelinlik vs istiyorlar ancak şimdi düzgün bir işin varsa evin olsun vs talep edilmiyor. Yani tabi ki isteyen de var ama sade bir evlilik isteyen bir sürü insan da yok değil.
  • 26-07-2023, 16:05:05
    #7
    Birçok faktör var bunlardan bazıları özgürlük adı altında gençler aileden koparıldı gençler evliliğe aile olmaktan ziyade farklı gözle bakmaya başladı bunada ulaşmak şuan eskisine nazaran daha kolaylaştı ayrıca evlilik yaşı ne kadar gecikirse insanların evlenmeye kara verdiğinde acabaları artar ve daha seçici olur.
  • 26-07-2023, 16:07:35
    #8
    Nedeni belli değilmi ?

    Ekonomi, gelecek kaygısı. İnsanlar önünü göremiyor, umutsuz, mutsuz..... İnsanca yaşamak çok zorlaşıyor.....
  • 26-07-2023, 16:11:18
    #9
    Maddiyattan öte bulamamak 😅 diğer türlü kişiler birbirine yük değil de destek olarak bir birliktelik yaşıyorsa bir şekilde para bulunuyor. Mesela ben, benim de sizin gibi çok kişi önüme çıktı ama iş bir şekilde olmaza bağlandı. Bez bebek elimde kaldı falan (Google'a size elimde kalan bez bebeğin hikayesini anlatayım mı diye yazın benim hikayem çıkacaktır 😅 )

    Nasip olursa evleniriz hocam. Bu arada bende 32 yaşındayım