Rademancy adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Fabrikada çalışmaktan sıkıldım.
39
●2.982
- 02-07-2023, 23:18:41Daha yaşın genç ama geç kalmadan da kendine kesinlikle bir kariyer planı çiz ömür boyu fabrikada çalışmak da isteyebilirsin ticaret de yapmak isteyebilirsin memur olmak da isteyebilirsin önemli olan istediğin bir planının olması ve o plan için çalışman. Çalışarak elde edemeyeceğin hiçbir şey yok tabi unutmadan aile hep bir şeyler söyler eleştirir kendi doğrularını dayatmaya çalışır. Ailene hiçbir zaman saygısızlık yapma ama sen kendi doğrularının peşinden git yoksa içinde hep pişmanlıklar kalacak.
- 02-07-2023, 23:27:44Henüz genç yaştasın, torpilin yoksa okuyup bir yerlere gelmen gerek. Hangi bölümler önü açık ise ve hangi bölümlerde gelistirebilirsen kendini onlara yönel. Yaşın genç.
Hayatın neler karşına cikartabileceği hiç belli olmaz, şu an fabrikada çalışıyor olabilirsin fakat yarın öbür gün sevip çalışacağın ise de girebilirsin.
Geçen sene fabrikada çalışıyordum xxx fabrikasında makineye bakıyordum. Sevmeden çalıştığım bir işti. Daha sonra akraba vasıtası ile yapabileceğim bir ise girdim şu an halimden memnun şekilde çalışıyorum yaşım senin kadar genç değil tabii ki.
Okursun, açıktan okursun ama oku karşına fırsat çıkması için.
Baktın olmuyor askeriyede uzman cavus olarak görev yapabilirsin - 03-07-2023, 00:46:56Emin ol hocam ne bölümleri birincilik ile bitirip atanamayan, iş bulamayanlar var. Bazı işler torpille ilerliyor.royalenes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende katılıyorum, her şey üniversite demek değil. Bilgisayar mühendisliği okumak yerine bir kişi zamanını kod yazmaya harcasa emin ol çok daha önce iş hayatına atılır. Çok daha fazla para kazanır.
Doktorluk gibi memuriyet meslekleri eskiden popülerdi. Artık yapılacak iş değil onlar. - 03-07-2023, 09:32:28TÜRKİYEDE FABRİKADA ÇALIŞILMAZ
SOSYAL HAK SIFIR MAAŞLAR LEŞ
Gidip fabriakda çalışacağına
simit sat, pazarda bişeyler sat daha KARLI ve bereketli
fabrikada seni RUHEN BEDENEN FAKİRLEŞTİRİYOR
iyi bir kurumsal olan fabrika ise bişey diyemem ama
genel olarak böyle - 03-07-2023, 10:01:06Eğer köklü bir üniversitede güzel bir bölüm okumayacaksanız, gerisi tamamen sizin kendinizi bu süre içerisinde nasıl geliştirdiğiniz olacaktır.
Bence en sevdiğiniz ve en iyi yaptığınız işin peşinden koşun. Eminim ki emeklerinizin karşılığını zamanla alacaksınızdır. - 03-07-2023, 16:42:49bakış açın yanlış. fabrika ortamını gördüm ve bana göre olmadığına karar verdim, askerden döndüğüm anda hayatımda köklü bir karar değişikliği yapıp evvela ne istediğime karar vericem ardından onu elde edene dek peşinden koşacağım demelisin.
bi şeylerden sıkılıp bunalarak bir sonuca varılmaz. bir şeylerden sıkılıp bunaldıktan sonra bir karar alarak sonuca varılır. - 03-07-2023, 19:01:09Aklıma gelenleri sayayım;royalenes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
RTV bölüm birincisi halkla ilişkilerde çalışıyor.
RTV mezunu okulda sekreter(özel)
Gazete bölümü iş bulamayınca bekçi oldu
Harita mühendisi mezunu radyocu
Türk Dili Edebiyatı mezunu öğretmen fabrikada işçi
2 İnşaat Mühendisi arkadaşım asgari ücretli çalışan
2 Kimya mühendisi arkadaşım inşaat sektöründe sekreter
1 Gıda mühendisi arkadaşım fabrikada asgari ücretli çalışan.
2 Çocuk gelişimi (4 yıl) okuyan arkadaşım kreşte asgari ücretin altında çalışıyor.
Ben dış ticaret ve Türk dili edebiyatı mezunu olarak o gıda mühendisi arkadaşın üstünde maaş ile çalıştım. Okumadığım bölüm olarak; fabrikanın tecrübe ile muhasebecisiydim. Tek eksiğim mali mührümün olmaması. Harici bütün işleri ben yapıyordum. Bölümlerim ile ilgili iş yapamayınca kendi işimi kurdum. Dış ticaret firmalarında çok çalışmayı denedim ama adamlar bilgi, diploma değil en az 5 yıl tecrübe istiyordu.
Eşim; Çocuk gelişimi, dış ticaret, yaşlı bakımı programı, yerel yönetimler, iç mimari ve dekorasyon, iş güvenliği ve sağlığı mezunu. Bölümlerle ilgili ADAM gibi bir iş bulamadığı için şu an kendi işletmesini işletiyor.
İlk okul kadar üniversite, okunması için barajsızlık olursa, mezun eşit değil iş hacmi olursa okumak ve diploma hiç bir işe yaramaz. Ha tabi birde torpil....
Yapmayın ya ?