• 02-07-2023, 20:04:05
    #55
    O yüzden sürekli yapılandırma olacaktır
  • 02-07-2023, 22:14:35
    #56
    Ssk li ise girdim bagkur dondurdum..
  • 03-07-2023, 00:12:50
    #57
    bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam 7.500 TL nin emekli maaşını seçim dolayısıyla yaptılar. Edevlet - Çalışma hayatımdan kontrol edin kök maaş +4.300 TL civarındadır. (Tabii temmuzda kök maaşlar yükselecekti. Şuan yükselmiş olabilir) Yılbaşında En düşük emekli maaşını önce 5.500 TL yaptılar. Seçime doğruda 7.500 TL yaptılar. +4.300 TL nin üstünü hazine desteğiyle 7.500 TL tamamlıyorlar. Belediye seçimlerinden sonra o yüksek maaş alanların, maaşlarını kademe kademe kök maaşa kadar yaklaştıracaklar. (Bir anda düşürmezler.) Yani asgari ücretin %50-60 civarına kadar düşürecekler. Yoksa enflasyonu durduramazlar. Zaten sgk her yıl +500Milyar TL açık veriyordu. Bu sene bu açık muhtemelen en az 2 kat artacak. Çünkü eyt liler ve seçim dolayısıyla yüksek maaş alan emeklilerde bindi.

    3600 gün prim yatıran adamda, 7.500 TL maaş alıyor. 10 yıl prim ödeyip emekli olmuş. Ödediği primi 4-5 sene de çıkartıyor.

    Bu +40 yaşlarında emekli olanların finansörü, +2000 sonrası işe giren nesiller oldu. Çoğunun bundan haberi bile yok. 65 yaşlarına kadar çalışıp prim ödeyip, vergi ödeyip +40 yaşlarında emekli olanlara finansörlük yapacaklar. Bizlerin devletten hizmet alabilmek için ödediğimiz vergileri, devlet emeklilere emekli maaşı olarak dağıtıyor
    7.500 TL nin emekli maaşını seçim dolayısıyla yaptılar. Evet buda ister istemez uzun yıllar yüksek prim ödemesi yapan veya devlette hizmet vermiş olan kişilerin gerçekten haklarını çatır çatır yenmesinden başka bir şey değildir. Enflasyonla mücadele hemen olacak bir şey değil bunun en az 5-10 yılı var diyebilirim. Zaten eyt en son duruma kazığı çaktı.

    askeriye + kamu personelliği ile 32 sene prim ödemiş babam 8500 tl alıyor. yardım vesaire almıyor.
    14 sene çiftci bağkuru ile emekli olmuş birisi 7500tl alıyor. elektrik su gibi yardımlarla 10bin'i aşıyor.
    Sence bu adil mi? Yeni gelecek zam ile bu 7500tl aldıkları maaş 10bin civarına çıkar yardımla beraber 12500 tl olur.

    Son duruma gelecek olduğumuzda zaten bu sistem devirli dönüyor, emeklilerin maaşı senin benim gibilerden alınan emekli parasıyla ödeniyor, ama bu hesaba son dakika eyt dahil olunca evdeki hesap çarşıya uymayacak. senin elinde 10 lira var. 10 liralık mal alabilirsin. 15 liralık mal alamazsın, alırsan borçlanırsın. Sgk zaten borçlu durumda diye biliyorum daha vahim noktaya doğru adım adım ilerliyor olabilir.

    Ha buna ek olarak ülkedeki gençlerin işsizlik durumuda hesaba katınca primlerin yükselmesi sebebiyle ödemeler ileride sgk tarafından büyük sorunlar olası görüyorum.
    Büyük ihtimal sgk yapılandırma yapılır veya kurum yenilenebilir artık onuda devlet büyükleri bilir.

    Şahsen kendi şahşen parayı altın veya döviz yapıp kenara atarım. Emekli olmak istediğim zamanda topluca yatırıp siyasi fırsatlarla hayatıma renk katarım. Yatıran düşünsün.
  • 03-07-2023, 00:52:56
    #58
    Benim isteğe baglı odemeye baslamam lazım. yada sosyal medya bagkuru. sanırım sosyal medya bagkuru istege baglıdan biraz daha dusuk? ama extra baska odemesi cıkar mı? bir patreon hesabı acsam ve sosyal medya bagkuru odesem devlete ...nasılsa kar yazmam. kar yoksa vergisi cıkmaz. ama damga vergisi falan cıkar mı? bilen var mı dostlar?
  • 03-07-2023, 01:52:31
    #59
    🔥%100 WP Optimizasyon🔥
    İşin aslı şu:
    haça maça takiko faka basmasa. - faka basmasa? bokoto yemişişko!

    https://www.youtube.com/watch?v=-7V2G1bxuP0
  • 03-07-2023, 17:23:35
    #60
    Kaleservers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam yarı fiyatına özel sigorta yapıyorlardı bir ara....
    Özel sağlık sigorta ile Tedavi, Muayene hizmetlerinden yararlanabilmek için SGK'lı olman gerekir.
  • 03-07-2023, 17:26:07
    #61
    batoksca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3957 lira gözüküyor bende temmuz ayı? neden sizce?
    bahsettiğiniz rakam en düşük Bağkur basamağının ücreti.
  • 03-07-2023, 19:54:12
    #62
    mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ssk li ise girdim bagkur dondurdum..
    SSK tarafına ne kadar ödemeniz oluyor? Ben sorduğumda vergiler ile birlikte 4.500₺ civarı çıkıyor deniliyordu.
  • 03-07-2023, 20:00:47
    #63
    Ödemiyorum, ödemeyi de düşünmüyorum.


    +%24 gelir vergisi +%18 KDV + bağkuru + ıvırı zıvırı

    Bunlar vergi değil, soygun.

    Ben 1 yılda 180.000 TL kenara koyamadım, bana 180.000 TL vergi borcu çıkarmışlar bağkuru ile birlikte.