Merhabalar, bilindik bir 'anında satın alalım sitesine' aracımızı gösterdik verdiği teklifin değeri düşük mü yüksek mi bilemedik.
Daha önce 'trink' olarak aracını satmış olan var mı? Verdiği fiyatlar ölücü mü?
Araç satışında, siteler ölü fiyat mı veriyor?
7
●306
- 14-06-2023, 15:50:59İnternette verdiği fiyata istinaden aracı götürdüm, gittiğimde lastiklerin tarihinden bile ekstra fiyat düştüler bilginiz olsun
- 14-06-2023, 16:02:50Şimdi vavacars'tan baktım. 475'e satılacak, 490-500 yazılacak piyasası olan aracıma 350 teklif etti. Direk ağır hasarlı fiyatı. Zaten boya moya hiçbirşeyde sormadı. Fiyatı en çok etkileyen şey kaporta durumu oluyor.
Ek olarak bir arkadaşım başka firmadan randevu alıp götürdü. Boyasız kazasız, 36.000 km'de araç. Ufacık nokta kadar taş izinden dahi fiyat kırmışlar. Direk vazgeçip onların alacağı fiyatın yüzde 10-15 üzerine sattı. Teknolojik galeri, kısaca. - 14-06-2023, 16:07:27Elbette piyasasını vermeyecekler.
Bir malı piyasasına alıp piyasasına satarlarsa ne kazanacaklar.
Para bağlıyorlar en az %20-30 kazanmak isteyeceklerdir.
Bu da piyasası 500 bin olan araca 350-400 vermeleri demek.
Öncelikle ilk fiyatı verirken bir aracın mükemmel kondisyondaki halinin edeceği fiyatın %20 altını verirler.
Sonra eğer aracınızda değişen, boya, hasar kaydı, yüksek kilometre varsa bu değer kaybını %20 düşürdükleri fiyattan düşerler.
En son ekspertize götürdüğünüzde daha önce hesap edilen değer kaybı dışında bir arıza eksiklik yıpranma varsa onlar için fiyatı daha da düşürebilirler.
Ortaya çıkan fiyat sizin için ölü bir fiyat haline gelebilir eğer aracınız çok iyi durumda değilse.
Firma aracı size piyasa fiyattını ödeyip kullanmak için değil aracı alıp eksikliklerini giderip piyasa fiyatına satarak bağladığı para üzerinden kar etmeyi hedefliyor.