Şirket kurmak hkk.
7
●382
- 13-06-2023, 17:54:09Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Merhabalar, öncelikle bu konuda oldukça bilgisiz olduğumu belirtmek istiyorum ve eğer saçma bir söylemde bulunursam şimdiden özür dilerim. Konumuza gelecek olursak, çok yakında uzun süredir üzerinde çalışıyor olduğum tasarım stüdyomu aktif etmek / başlatmak istiyorum. Müşterilerin çoğunluğu, hatta belki tamamı yurtdışından olacak ve belirli bir süre, belki 1 yıl, belki daha fazla; fazla iş yükü olmayacak yani çok az sayıda iş alacağım diyebilirim. Sorum ise şu şekilde; sadece yurtdışından ödeme alıyor olmam (kripto, wise veya başka bir şekilde) Türkiye'de şirket kurmamı ve vergi ödememi gerektirir mi? Estonya gibi ülkelerde şirket açanları duydum, bunu neden yapıyorlar veya Estonya'da vs. şirket açınca Türkiye'de vergi ödeme yükümlülüğümüz kalkıyor mu? Son olarak, fiziksel olarak bir ofisim yok, ileride açar mıyım açabilirim fakat şu an için evden çalışıyor olacağım, bu durum şirket açmama engel olur mu? Tüm bu soruları sadece yurtdışı müşteriler ile çalışacağımı (özel bir durum yaratabilme ihtimaline karşın belirtiyorum sadece) ele alarak bilgi sahibi hocalarımız cevaplayabilirse çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler.
- 13-06-2023, 17:56:32Merhaba. Whatsapp üzerinden yazabilirseniz müsait zamanda size bilgilendirme yapalım. Çok fazla bir iş yükünüz olmayacaksa bizim şirketimiz üzerinden de çalışma yapma imkanınız olabilir yardımcı oluruz.
- 13-06-2023, 17:57:52Zaten yakında bu tarz girişimlere ve girişimcilere şirket kurulumu ve kurumsal destekler vereceğimiz bir proje toplama çalışmamız olacak.
- 13-06-2023, 17:59:18Pmden sorularınıza cevap veriyorum.yusufmesci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-06-2023, 18:04:06Merhabalar hocam, bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim fakat Whatsapp numaranızı bulamadım.sacilannurlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lütfen hocam, çok teşekkürler.Alper75 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 13-06-2023, 18:14:35Elimden geldiğince, herkesin faydalanması için buradan yazayım.
Yurtdışında şirket kurmalarının sebebi daha az vergi ödemek. Para Türkiye'de kullanılacaksa ya Türkiye'ye gelir vergisi ödeyeceksiniz bir daha yada Gelir Vergisi için anlaşmalı olunan ülkelerden birinde açacaksınız şirketinizi. Ayrıca estonya yanılmıyorsam bir süre sonra oturma izni de veriyordu. Avrupa'ya giriş/çıkışlarınız kolaylaşıyor.
Homeoffice olarak açabilirsiniz şirketi. Ayrıca yurtdışına satılan yazılımlarda (grafik tasarımda belki bu kapsama girer, araştırabilirsiniz) yazılım ihracatı diyerek yüzde sıfır kdv kesebiliyorsunuz.
Ayrıca yaşınız 27 altındaysa Genç Girişimcilikten faydalanarak 3 sene belirli tutara (şuan 150K olması lazım) kadar gelir vergisinden muaf olursunuz, bir yıl bağkuru devlet karşılar, bunun yanında birkaç küçük faydası daha olması lazım. Araştırabilirsiniz.
Eğer şirketinizi Türkiye'de açacaksanız kesinlikle aynı ilden bir muhasebeci bulun. İstediğinizde yanına gidebilin. Çok fazla artısı oluyor.
