• 16-05-2023, 23:14:06
    #1
    Herkese iyi akşamlar. Umarım keyfiniz yerindedir
    Özelliklerde son zamanlarda aynı domainlerin satışları çok arttı. Aynı domain bir defa satışa çıkıyor kazanan kişi daha birkaç gün ya da birkaç saat geçmeden satışa koyuyor. Elbette ticaret yapacak fakat alınan domainlerin sürekli art arda defalarca satışa çıkmaları üzülerek söylüyorum ki hem domain değerini hem de piyasayı düşürüyor. Sebebi ise aynı domainlerin birer gün ile farklı kişiler tarafından satışa çıkarılmasının oluşturduğu bir domain çöplüğünden kaynaklandığını düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam önceden yeni kaydedilen domainlerin satışı için minimum 1 ay geçmesi gerekiyordu. Özellikle son zamanlarda satılan domainlerim çoğu aynı gün kaydedilmiş domainler.
    Açık arttırmayı alan arkadaşlar satmasın gibi bir düşünce olamaz kesinlikle sadece en azından açık arttırmayı aldıktan sonra 1 ay boyunca satışa koyulamaz tarzı önlemler alınabilir. Sürekli satışa koyarak elinizdeki domainlerin otoritesini de düşürüyorsunuz her seferinde daha ucuza gidiyor.
  • 16-05-2023, 23:27:09
    #2
    10000 usd domain on liraya satan kişi o domain in değerini düşürmez bence. El değişmesi değerini etkilemez.
  • 16-05-2023, 23:29:26
    #3
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    10000 usd domain on liraya satan kişi o domain in değerini düşürmez bence. El değişmesi değerini etkilemez.
    Elbette el değişmesi kesin düşürecek diye bir kaide yok fakat aynı domain ilk satışa çıktığında x.xxx liralara satılırken sonraki satşlarda xxx lira olarak devam ediyor. Birçok örneği mevcut forumda
  • 16-05-2023, 23:48:04
    #4
    El değiştirdi diye değeri düşen bir yatırım aracı mı olur
  • 16-05-2023, 23:50:23
    #5
    dgnttnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    El değiştirdi diye değeri düşen bir yatırım aracı mı olur
    Aynı domain sürekli satışa koyulunca malesef ilk satış fiyatından aşağıya gidiyor. Ancak çok iyi pazarlandığı taktirde bir ihtimal kazandırıyor.
  • 16-05-2023, 23:54:24
    #6
    D3veloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynı domain sürekli satışa koyulunca malesef ilk satış fiyatından aşağıya gidiyor. Ancak çok iyi pazarlandığı taktirde bir ihtimal kazandırıyor.
    O satan kişinin insiyatifinde olan bir durum. Anlık değişen ihtiyaçları ve düşünceleri doğrultusunda istediği gibi hareket özgürlüğünün olması normal bir durum. Aksi bir kural çok saçma ve gereksiz olur.