Hedefim : özgün kendi makalemi yazmak ve adsenseden para kazanmaktı.
Öncelikle bir sektörde bir site açtım.
Wordpress sitemi kurdum. Tema eklentiler herşeyi hallettim. Herşey hazır sadece içerik eklemek kaldı. İçerik olarakta şuan aklımda yaklaşık olarak +300-400 içerik konusu var.
İçerik eklemeye gelirken ChatGPT ile karşılaştım rastgele bir şablon belirledim ve SEO uyumlu makale yazdırdım ve özgünlük testinden geçirdim %100 özgün çıktı. Şaşırdım çünkü benim yazacağım makale yine %100 özgün olacaktı ama saatlerimi alacaktı belki. Ama tek bir kopyala yapıştır ile bana özgün bir makale yazması benim canımı çok sıktı hatta bende PC yok dedim cafeye gideyim aklımdaki tüm konuların makalesini yapay zekaya yazdırayım içerikleri gireyim bir iki SEO ayarı yapayım köşeye çekileyim. Dedim olmaz tek sen mi akıllısın dedim kendime. Bırak elleme hiç dedim ama aklımda yok değil.
Daha sonra semrush site kelime aramalarına bakıyorum. Kelime hacmi var rekabet bazıları düşük, orta ama tbm 0 reklam veren 0 nasıl para kazandırır bu diyorum. Ama hacim olarak sektör iyi ve googlede yukarılara çıkmak kolay çünkü daha önce denedim 1 ayda 2 bin siteye tıklama aldım. Dedim sadece bgbg kazandırır mi onuda bilmiyorum anlamıyorum bu işten daha önce hiç kazanmadıgim için.
Benim aklımdaki tek soru sektör değiştirmeden aynı sektörde devam edip adsenseden para kazanabilirmiyim çok değil aylık 400-500... bgbg olayından kazanamazmiyim? Emek verip emeklerimin boşuna çıkmasını istemiyorum.