Blog yazısı için video ararken denk gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.
İlgili videoyu otomatik alt yazılı olarak açınız:
https://www.youtube.com/watch?v=qYQsBwf7Ibg
Videonun başındaki Pink Floyd - Money şarkısının girişindeki "money" kelimesini, otomatik çeviri "Hz. Muhammed" olarak çeviriyor.
YouTube'un otomatik çeviri sisteminin yapay zeka teknolojisi tarafından yanlış anlama veya hatalı bir algılama sonucu oluşmuş olabilir. Fakat ortada dünyanın en bilinen grubunun en bilindik şarkısında yer alan "Money" kelimesi var.
Sizce nedeni ne olabilir?
Sizce de çok tuhaf değil mi?
11
●498
- 27-04-2023, 05:35:33
- 27-04-2023, 05:41:34Bu durum muhtemelen bir hata ya da yanlışlıkla oluşan bir otomatik çeviri hatasıdır. Otomatik çeviri sistemleri, dilbilgisi ve anlamı doğru bir şekilde anlamak için karmaşık algoritmalar kullanırlar, ancak hala dilin farklı kullanımları, kelime oyunları veya konuşma dilindeki değişiklikler gibi bazı zorluklarla karşı karşıya kalabilirler.
Çeviri kelimeye en yakın ve en çok aratılan en çok altyazı kelimesi olarak verilen kelimeyi yapak zeka ile çeviriyor bu sebepledir. Hiçbir şirket din düşmanlığı yaparak belirli bir kitleyi hedef almak istemez.
Gözünüz kapalı videoyu başlatıp dinleyin bir zaman sonra Muhammed dediğini zannedeceksiniz
- 27-04-2023, 05:51:18En az 25 yıldır pink floyd money şarkısını dinlerim. Daha önce gözümü kapatarak da dinledim. Kulağıma hiç Hz. Muhammed gibi gelmedi.wontew adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay örgüsüyle hareket ettiğimiz için; duyusal yanılsama veya algı yanılsaması oluşturmuş olma ihtimali yüksek. Biz de böylece Hz. Muhammed gibi duymaya başlamış olabiliriz. - 27-04-2023, 06:00:57
- 27-04-2023, 06:07:19Bir çok etken olabilir money derken kelimeyi 1 saniye uzatması farklı bir kelimeyle eşleşmesine sebeb olabilir Google sesli yazma özelliği kullandiysaniz bazen dediğiniz şeyi tamamen farklı algılar sonuçta karşıda bir insan yok bir yapay zeka dil modeli işlem gerçekleştiriyor.
- 27-04-2023, 06:13:33Birçok söyleminizde haklısınız. haklı olduğunuz noktaları tenzih ederek söylemek gerekiyor ki, ilgili parça grubun stüdyo kaydı.wontew adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dilerseniz siz de google ya da yandex çeviri kullanarak hz. muhammed yazın ve ortaya çıkan ses frekansını dinleyin.
Dipnot: Gece gece uğraştığımız şeye bak (: - 27-04-2023, 06:21:11Verdiğiniz örneği izlemedim ama yapay zeka milletin işin kolaylaştıralım diye çıkartılmadı

Mesela oluşturduğunuz grafiklerde bazı mistik izler bulabilirsiniz.
Tahmimince şeytan yapay zekayı gelecek nesiller için Tanrı (tevbe Allah'tan başka ilah yoktur.) olarak lanse edecek.
Buna adım gibi eminim. - 27-04-2023, 06:38:02İlginç bir yaklaşım oldu.ufuk_26 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu yapay zekaya sordum:
"Hayır, yapay zeka insanlara tanrı olarak lanse edilemez. Yapay zeka sadece bir bilgisayar programı veya sistemidir ve insanların yarattığı bir araçtır. Yapay zeka insanlardan daha akıllı olabilir, ancak yine de insanların programladığı ve kontrol ettiği bir sistemdir.
Ayrıca, birçok insan için tanrı kavramı, insanların inançlarına, kültürlerine ve geleneklerine dayanan bir dinî inanç sistemine bağlıdır. Yapay zeka bu inanç sistemlerinin bir parçası değildir ve bu nedenle insanlar tarafından tanrı olarak kabul edilemez.
Sonuç olarak, yapay zeka insanlara tanrı olarak lanse edilemez ve bu tür bir inanç sistemi, insanların yapay zeka teknolojisine verdiği bir tepki veya hayranlık gibi geçici bir olgu olarak görülmelidir."

