• 26-04-2023, 18:13:10
    #1
    Artık o kadar yoruldumki her gün aranmaktan bugün en sonunda bu işi fırsata çevirmeye karar verdim.

    Olay: 0850 bir numaradan "İnternet Tahahhüt süreniz bitmiş" adı altında arandım birşeyler saçmaladıktan sonra şirket ünvanlarını sordum "Digiturk"den aradığını söyledi, bende tamam sizin şirketinizin ünvanı nedir diye sorduğumda tabiki yüzüme kapattılar. Bunların düpedüz insanları kandırmak amacıyla yapıldığının tabiki farkındayım.

    Gelişme 1: Ardından ilgili numara tahsisin hangi firmaya ait olduğunu öğrendikten sonra ilgili firmayı aradım bu numara tarafından aranıyorum, ve yaptıkları işler legal değil diye belirttim ve şirket bilgilerini istedim.

    Gelişme 2: Tabiki şirket bilgilerini vermedikleri gibi pişkin bir şekilde "savcılığa bildirin" cevabı ile karşılaştım.

    Gelişme 3: Bu sefer direk BTK'yı aradım ve durumu anlattım. Numara tahsisi yapan şirketin numara vermiş olduğu şirket hakkında ön bilgi sahibi olmadan numara verdiğini, yapılan şikayetleri dikkate almadığını belirttim.

    Gelişme 4: BTK, bana online "tib.." sitesinden şikayeti bildirmem gerektiğini söyledi, bende defalarca bu işlemi yaptığımı ancak bu firmanın halen bu işlemlere imkan ve ortam sağladığını belirttim. Ayrıca BTK'nın bu tarz firmaları denetleyip denetlemediğini sordum.Tabiki bu konuda yapacakları birşey olmadığını söylediler, ticaret bakanlığı veya siber şube müdürlüğünü aramam belirtildi.

    Gelişme 5: Siber suçları aradım, burası tam bir fiyasko.

    Olayı baştan sona anlattım, ve karşımdaki vatandaş bana herhangi bir şekilde sizden para tahsil edilmediyse yapabileceğimiz birşey yok dedi.

    Bugün daha telefonu kullanmasını bilmeyen yaşlı, bu işler hakkında hiçbir bilgisi olmayan milyonlarca insanın olduğu bir ülkede yukarıdaki cevap benim içimi acıttı.

    Yani benden bir şekilde parayı almış olsalardı şikayet edebilecekmişim, yahu biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, bu nasıl bir mantıkdır. ? Tib.. sitesine şikayet etmesini dahi bilmeyen milyonlarca kişi varken bu ne saçma bir uygulama.

    Gelişme 6: Bu sefer sağlayıcı firmaya mail attım, resmi bir dille tüm olayı anlatarak firma bilgilerini talep ettim. KVKK ihlal edildiğini belirttim.

    Durum: Dava dosyasının bir kısmını hazırladım, firmadan dönüş yapılır yapılmaz dosyaya ilgili mailleride ekleyeceğim.

    Açacağım davada şikayetçi olacağım kişiler;

    Numara tahsisi yapan firmanın gerekli yükümlülükleri yerine getirmediğini ve bu işleme aracılık ettiğinden dolayı, bu işlemlere imkan sağladığından dolayı taraf;
    BTK'nın bu işlemlerde ilgili şirketleri yeteri kadar denetlemediğini, insanların mağdur olmasına imkan sağladığından dolayı taraf;
    Beni arayan numarayı kvkk ihlali, yanlış bilgiler gibi bir çok olaydan ötürü taraf olarak belirteceğim.

    Davayı kazanmam durumunda büyük bir miktar tazminat talep edeceğim. Bu konuda avukat bir arkadaşım ilgilenecek.

    Gelişmeleri buradan aktaracağım takip etmek isteyen olursa.
  • 26-04-2023, 18:18:25
    #2
    Kolay gelsin ben cimere yazarak şikayetçi olmuştum sonrasında ifade vermek için gittim fakat dolandırılmadığım için devamı gelmedi.
  • 26-04-2023, 18:20:50
    #3
    Muhtemelen bir şey çıkmayacak ama denemiş olursunuz. Türkiye gibi 5. sınıf ülkelerde böyle şeyler artık normal geliyor. İşini yapması gerekenler sürekli başkasına işi atıyor.
  • 26-04-2023, 18:24:02
    #4
    Numarayı kullananlara ulaşmaya çalışırken bi adımda takipsizlik yiyecekte umarım sonuca ulaşılır ve en azından birine bu ders güzelce verilmiş olur
    Reklam sms, mail ve aramalarında herhangi bir izminiz olmadığı zaman aşırı tilt edici bir durum oluşuyor. Boş yere vakit geçiriyorlar.
  • 26-04-2023, 18:24:16
    #5
    Tebrikler valla sonuç çıkar inşallah
  • 26-04-2023, 18:27:35
    #6
    RuzgarSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Numarayı kullananlara ulaşmaya çalışırken bi adımda takipsizlik yiyecekte umarım sonuca ulaşılır ve en azından birine bu ders güzelce verilmiş olur
    Reklam sms, mail ve aramalarında herhangi bir izminiz olmadığı zaman aşırı tilt edici bir durum oluşuyor. Boş yere vakit geçiriyorlar.
    Bu işime gelir açıkçası, avukat arkadaşım yılların avukatı bu konularda oldukça bilgi sahibi.

    Numarayı kullananlara ulaşılamaması durumunda bu durum dolaylı olarak numara tahsisi veren firmanın sorumluluğuna düşer, bu işin peşini kesinlikle bırakmıyacağım.
  • 26-04-2023, 18:29:58
    #7
    Perfection adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu işime gelir açıkçası, avukat arkadaşım yılların avukatı bu konularda oldukça bilgi sahibi.

    Numarayı kullananlara ulaşılamaması durumunda bu durum dolaylı olarak numara tahsisi veren firmanın sorumluluğuna düşer, bu işin peşini kesinlikle bırakmıyacağım.
    Hocam bi takıpta kalın bakalım ne olacak. Bizi de bilgilendirirsiniz.
  • 26-04-2023, 18:30:49
    #8
    buntan çıkacak tek şey: TAKİPSİZLİK. bir zararınız yok sadece arandığınız veya böyle lanet firmaların data çalıp data alıp arama yapması durumunda sizin bireysel şikayetiniz bir şeye yaramıyor ihbar yollarınızı da tıkamışlar zaten... malesef böyle üzülerek söylüyorum
  • 26-04-2023, 18:36:36
    #9
    Arkadaşın yazdıkları baştan aşağı doğruç

    Devletin teknoloji ile alakalı kurumlarında ne yazıkki bilgisiz insanlar kadrolanmış.

    En basiti illegal bahis sitelerine erişim. Halen domain engelleyip duruyorlar.

    Benide ilk defa bunlar kandırdı digitürk spor paketi dahil deyip abonelik sattılar Aylık 129 tl fiyat verip. Sonradan öğrendimki pakette spor yokmuş. Arkadaş gibi 40 çeşit yere yazdım çizdim. En sonunda aylık 55 lira gibi komik rakama 1 senelik digitürk en full paketi verdiler. Yani kandırılmam faydama oldu