• 01-03-2023, 22:15:49
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Kimisi diyor depremi hissediyorlar, kimisi diyor açlar, kimisi diyor hastalar, kimisi de ruhları görüyor filan diyorlar. Bu köpekler neden uuular, geceleri sabahlara kadar sürekli böyleler. Acaba önceden de mi boylelerdi. Biz evde olduğumuz için mi duymuyorduk. Yoksa depremden sonra mi böyle oldu merak ediyorum doğrusu.
  • 01-03-2023, 22:17:19
    #2
    Köpekler kendi bölgesinde ulur bundan doğalı yoktur, bir şeylere bağlanması doğru olmadığını düşünüyorum
  • 01-03-2023, 22:18:38
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Toprakyazgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Köpekler kendi bölgesinde ulur bundan doğalı yoktur, bir şeylere bağlanması doğru olmadığını düşünüyorum
    Hocam valla çadırın.oldugu yerlere yakın bölgelerde sabaha kadar topluca böyleler. İnsan bir tedirgin oluyor.
  • 01-03-2023, 22:19:28
    #4
    Köpekler, rakip köpeklere ve olası tehditlere karşı bölgelerini ilan etmek ve onları uzak durma konusunda uyarmak için ulur. Mahallede bir köpek uluduğunda, diğer tüm köpeklerin ulumaya başlamasının nedeni bu olabilir. Hangi bölgenin kime ait olduğunu birbirlerine bildirmek için hepsi ses çıkarır.
  • 01-03-2023, 22:22:57
    #5
    Daha önce baya bir araştırdığım konu cevap ise yalnız kaldıkları ve korktukları için havlarlar. Bir şey görür veya görmez onu bilemiyorum.
  • 02-03-2023, 00:01:43
    #6
    Öncelikle uuulamak diye bir kelime yok.
    O fiil ulumak.
    Asıl sorulması gereken soru ise kurtlar neden ulur?
    Çünkü biz köpek de desek onlar aslında kurttur.
    Ve ulumak kurtların iletişim yollarından biridir.

    Ulumak bölgeyi belirlemek, eş aramak, kaybettikleri sürü üyeleri ya da sahiplerini anmak için uluyabilirler.
    Stres uluma sıklığını arttırır. Evini sahibi kaybetmiş köpeklerin uluması normaldir.

    Köpeklerin uluması ile deprem arasında da bir ilişki kurmak mümkün değil. Bir köpek hayatında 5000 kez uluyorsa bunun 1 tanesi deprem ile ilgilidir kalan 4999 farklı nedenle olur. O yüzden köpek ulumasından deprem uyarısı çıkaramayız.
  • 02-03-2023, 00:03:54
    #7
    uuuuuuuuular?
  • 02-03-2023, 00:07:36
    #8
    Köpekler bir nevi kurtların soyundan geldiği için normal bir davranış