Bir hadiseden bahsetmek isterim
Benim peder 3-4 gündür artık kaç gün oldu onu bile bilmiyorum uykusuz adam robota bağladı iş makineleri tırlar aklınıza ne gelirse bölgelere gönderiyor afadla senkronize şekilde neyse bugün bir hadise gelmiş başına ve gerçekten üzüldüğünü hissettim adamın biri arıyor yetkililerin yönlendirmesiyle bilmem ne markası 10 tır su göndermek istiyor tır bulamıyor yardım lazım diyor neyse benim peder de koca tr de tır kalmamış uzun görüşmeler sonunda tırları yönlendiriyor tırlar bahsi geçen su markasının tesisine ulaştığında ne müdürlerin ne bir başkasının böyle bir durumdan haberi olmadığı anlaşılıyor böyle asılsız ve art niyetli çok fazla eylem var düşünsenize yetkili merciler tarafından yönlendirilen kişi kim bilir kaç kişiyle görüştü ikna etmek için de kendini inandırdı ve sonunda benim pedere ulaştı ve oda yönlendirdi.. Türkçemin kusuruna bakmayın.. adam feci üzgün haldeydi yüzlerce araç kordine ediyor fakat buna sevinemiyor 10 tıra yıkıldı şuanda devletimiz afet bölgelerine tüm varlığı ile destek oluyor ne söylenirse söylensin işin tam 0 noktasında olan kişileri biliyorum gösterdikleri çabayı görüyorum birlik olmalıyız burada veya şurada kimsenin de siyaset yapmaması gerekiyor bence ve hala 10 binlerce insan belki de enkaz altında canlı şekilde.. söyleyecek söz bulamıyorum şuan tamamen içimden geliyor ve r10 olarak bir ekip oluştursak tamamen ne yapacağını bilen görev dağılımlı ve kordine bir şekilde gerekirse r10 tişörtleri çocuklar için bir ekip aileler için bir ekip vs vs bir ekip yemek dağıtacak bir kısmı kıyafet bu şekilde yardıma gitsek nasıl olur ?
Tarihe Not Düşüyorum
15
●656
- 10-02-2023, 03:32:42
- 10-02-2023, 03:39:12Hocam insanlar tepki koymasaydı şuan oradaki yardımlar hızlanmayacaktı. İnsanlar tepki koymasaydı twitter tekrar açılmayacaktı. Bu ülkede herşey etki tepkiyle değil. Tepki etkiyle oluyor. Eğer bir yerde yanlış ve ya haksızlık varsa tepkinizi koyunki çözüm gelsin.Evet çok konuşulacak çok düşünülecek mevzular var. Fakat olana olmadı diyecek bir zihin kalmadı kimse de. Burada pislik var demezsen evine çok pislerler. Böyle bir düşünce dünyanın hiç bir yerinde yok. Bir yerde pislik varsa söyleyeceksin. Yoksa olmuyor görüyoruz. Tecavüzcüleri sosyal medya ile içeri tıkıyoruz.yogurtlusucuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-02-2023, 03:44:55Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. O kadar hazırlanıp gidip boş dönmek çok büyük mağduriyet. Maalesef böyle art niyetli insanlar var. Bitmiyorlar.yogurtlusucuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğiniz gibi bir çalışma da yapılabilir. Yeni bir konu açarsanız tasarımcı arkadaşlar tasarlayabilirler ve tekstilci illaki vardır yardımcı olur. Ücretsiz yapamasa bile indirim yapar. Güzel şeyler bunlar. Allah yardımcınız olsun hocam. Ben de elimden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırım.
Bu konuda siyaset yok hocam. R10'da gördüğüm ve unutulmaması gerekenleri not olarak düşmek istiyorum. Konu hep üstte dursun diye bir amacım ve inanın içimden geçen bir şey de yok. (Olamaz da zaten yanlış anlaşılmasın. O kadar farklı gerekli konu olduğunun farkındayım. Bu mesajı da yogurtlusucuk hocam alıntıladığı için yazıyorum. Yoksa bu mesaj ile dahi yukarı çıksın istemiyorum. Çünkü bu konudaki amacım ileriki günlerde arşiv olması. Ben sürekli güncelleyeceğim kendi imkanlarım ile zaten. Günü gelecek bu konudaki videoların, mesajların. Sabır. O yağmalayanlar cezanlandırılacak. Yargıda takipçisi olacağım.)
Devletin yaptıklarını görüyoruz. Yapmalı da zaten. Bunda sıkıntı yok hocam. Ancak Türkiye ve afet bölgesi çok geniş ve imkansızlıklar oluyor ve olacak. Bunların bir arada toplanarak, geriye dönük rahatça görülebilmesini amaç ediniyorum. Aksi takdirde 3 gün sonra, her zaman olduğu gibi, maalesef kimse amcamızın cenazesini aracında taşıdığını, farklı etnik kökendeki vatandaşların marketteki televizyonları yağmaladığını ya da diğerlerini hatırlamayacak ve bunlar cezasız kalacak diye endişe ediyorum. Ben şahsi olarak imkanlarım dahilinde her platformda bunların takipçisi olmaya çalışacağım. Ben karınca kararınca yorumsuz şekilde eklemelere devam edeceğim. Yoruma gerek olmadığı düşüncesindeyim. Herkes kendisi değerlendirsin.yogurtlusucuk bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi. - 10-02-2023, 03:51:20Bahsettiğim olay farklı aslında bakış açısı farklılığı susalım göz yumalım demedim. Yeri ve zamanı değil binlerce aile ızdırap çekerken çocuklar öksüz yetim kalırken vırt zırt konuşmak gibi geliyor bana twitter ve sosyal medya konusunda şuana kadar inanılmaz faydalı işler yapıldı bu platformlarda inanılmaz. Sırf bu platformlar üzerinden yüzlerce binlerce insan kurtuldu onlara can suyu oldu.mehmetakcay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her şey afadın üstünde şuanda taşayabileceğinden fazla yük var tüm olan biten hadise afadın bilgisi dahilinde oluyor afad çalışanları inanın şuan nefes alamıyor farklı birimler kurulsa ve o birimler kararları kendileri alabilse çok çok daha iyi senaryolar gerçekleşir bunları konuşalım mesela..
Ben açıkçası ciddiye alamıyorum muhalefet olmak içinmiş ve bunun vaktini kolluyormuş insanlar gibi geliyor umrumda değil partisi şusu busu fayda sağlayacaksa konuşalım devletin binası nasıl yıkılır ? hastaneler nasıl yıkılır ? askerler neden ilk gün bu kadar az sayıdaydı ? ama şuan ne yeri ne zamanı bunları konuşmanın kimseye bir faydası yok bence. - 10-02-2023, 03:59:10Sahadaki AFAD ve benim abim gibi, afet bölgesinde canını hiçe sayarak yardım eden, yardım götüren herkesin Allah yardımcısı olsun hocam.yogurtlusucuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz o konuları konuşmak istiyorsanız hocam farklı bir konu açarak konuşabilirsiniz diyeceğim ancak forumda siyaset yapmak yasak olduğu için en azından R10da bu konuyu tartışabileceğinizi sanmıyorum. Ama farklı platformlarda, sitelerde, forumlarda tartışılabilir ve medeni çerçevede yapıldıktan sonra güzel sonuçlar çıkacağını da düşünüyorum.
Ancak dediğim gibi, bu konuda (bu forumda bu kelimeyi kullanmaktan bile çekiniyorum ama mecburen kullanacağım) siyaset olmasın hocam lütfen. İstirham ediyorum. Sadece nitelikli, tarihe not düşülmesi gereken haberleri yorumsuz bir şekilde paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Ben ve belki diğer arkadaşlar bu konuda emek sarf ederek haberleri yorumsuz paylaşacağız ve bir iki mesaj yüzünden kaldırılması gerçekten beni çok üzer.
Nitelikli paylaşım yapacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. - 11-02-2023, 01:26:12
- 11-02-2023, 01:33:54Bunu gördüm hocam, yorumumu da görmüşsünüzdür. Ancak, konuda r10'dan kardeşimizinki olunca ekstra eklememiştim. Yine de çok teşekkür ederim. Bunu da tarihe not olarak düşelim bakalım.Kriptoufuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleKriptoufuk bunu beğendi.1 kişi bunu beğendi.