• 20-01-2023, 00:39:20
    #28
    backlinkmatik.com
    hayır spor değil, ancak ihtiyaç. durun hemen linklemeyin, sizle aynı taraftayım. açıklayayım :

    bana kalırsa yasaklanmama nedeni de bir nevi terapi, zevkine hayvan öldüren insanların normal bir psikolojide oldugunu düşünmüyorum. bu insnaları terapiye de ikna edemezsin.

    demirelin lafı vardı ya, kapatalım da millet birbirini mi şeeyetsin diye.

    aynı hesap....

    avcılık yasaklanırsa ben o insanların toplumda daha sakat işler yapacağını düşünüyorum. o nedenle yasaklanmıyor.


    balık avlamaktan bahsetmiyorum, balığı yemek için tutarsın.

    ama ormana gidip temiz hava solucam spor yapcam diye zevkine hayvan öldürmek, hiç bir hayvanın bile yapmadıgı adını siz koyun bir davranıştır. doğada zevkine başka hayvanı öldüren başka bir canlı oldugunu sanmıyorum
  • 20-01-2023, 06:39:32
    #29
    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öldürmek üzerine spor olmaz.
    Atıcılık bir spordur. Avcılık bir spor değildir.
    Hayvanları öldürüp sonra siz de köfte yiyorsunuz diyen aklı evveller var.
    Birileri bunlara beslenmek için et yemek ile dopamin üretmek için özgür doğmuş vahşi hayvanları öldürmenin karşılaştırılamayacağını söylemek lazım.
    Hatta gelecekte bir gün hayvan yemek yasaklanacak.
    Biz nasıl 100 sene önceki köleliği, insanların mülk gibi alınıp satılmasını eşya olarak kullanılmasını ilkel görüyor ve garipsiyorsak,
    gelecekteki insanlar da bizim et yememizi, öldürmek için hayvan beslememizi garip ve ilkelce görecekler.
    hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum haberlerde,ama yapay et olayı bi süredir avrupada çok gündemde.hayvancılıgı ortadan kaldırıp,tamamen yapay etle beslenmeye çok kalmadı bence.zaten hali hazırda az da olsa tüketiliyor şuan.sanırım bi nevi deneme amaçlı şuan ama bikaç yıl sonra bu kesinlikle tamamen yaygınlaşacaktır.

    aklımda kaldıgı kadarıyla bill gates,amazonun sahibi olan adam,soros gibi çok büyük adamlar vardı bu işin içinde.
  • 20-01-2023, 08:51:43
    #30
    Kurumsal Üye
    Bunun tam ismi o.... İle başlıyor herkes net anlamıştır bana göre bariz budur