1500 olan kiraya 5500 isteniyor. Kiracı evden çıkmasa da bir şekilde çıkarılıyor ve ev sahibi istediği fiyatı belirliyor.
Tmm her şey arttı da bu kadar da değil, resmen aç gözlülük.
Kirada % 25 sınırı, Temmuz ayında bitiyor.
12
●622
- 11-01-2023, 17:49:25%25 zam konusunda ısrar edebilmek için kiracıyı koruyacak bir karar mı alındı? ev sahibi ile papaz olacaksın ve öyle böyle o evden çıkacaksın. bugün olmazsa yarın. taşınma maliyetin, yeni evin kirası zaten ev sahibinin söylediği zam oranını düşününce çok yukarda kalıyor. sen sadece kiraya %25 zamdan fazla yapılamaz dedin ve çıktın işin içinde. ne güzel memleket vallahi.
- 11-01-2023, 17:50:30Zaten takan yoktu ki. Ben bunu dediğimde buradaki arkadaşlar kızmıştı ama tekrar edeyim. Realist olmayan her yasa çiğnenir. Piyasa devletten güçlü bir kavramdır. Bu iki cümle bu yasağın anlamsızlığını en net açıklayan cümleler. Hala şunu duyuyorum, %25'den fazla arttırım olamaz. Aynen kardeşim cafer kargo. Bu kanun en çok kiracıyı etkiledi. %25'i gören ev sahipleri evlerini kiraya vermedi. Kiraya verilen evler azaldı. Kiralık ev azalınca fiyatlar x2 oldu. 4-5 ay önce söyledik bunları hep ama işte saz meselesi az geliyor.