• 09-01-2023, 02:27:33
    #10
    KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu balonlar da patlar elbet hocam.
    İstanbulun kötü sayılabilecek bir semtinden 175K'ya ev alırken çevrem alma bu balon patlayacak dedi.
    7 ay önce 780K'ya sattım .

    Üzerine 300k ekleyip oturmak için biraz daha iyi bir ev alırken ; alma çok köpürdü bu iş patlayacak dediler. yine dinlemedim aldım kendim oturuyorum yarın 2.1milyona ilana koyayım 2 haftaya satar .

    Ytd
  • 09-01-2023, 02:32:16
    #11
    hersey cok guzel olacak merak etmeyin sabredin zaten suan hickimse bisey alamiyor hazirani bekleyin el ele verip herseyi degistirecegiz bu ulke nelerin altindan kalkti bunun mu altindan kalkamiyacak
  • 09-01-2023, 02:40:09
    #12
    bir gün son alanın elinde kalacak o güne kadar artmaya devam edecek.
  • 09-01-2023, 02:54:23
    #13
    Kim mi alıyor? Ülkede orta gelirli kalmadı. Zengin çok daha zengin fakir çok daha fakir hale geldi. Orta gelirin %10'luk kısmı zengin olurken %90 kısmı aşağıya indi. Bu zengin kesim arasında daire satın alıp bir kaç ay sonra birkaç katına yabancılara satmak veya yüksek fiyattan kiraya vermek moda oldu.
    Koca ülkede hemen hemen başka hiçbir yatırım aracı yok sadece beton, betona alıştırdılar bizi. Bu çok yanlış, konut yatırım aracı olmamalı çünkü çok büyük bir insanî ihtiyactır Bir devletin öncelikli görevi vatandaşının güvenli barınma ihtiyacını karşılaması için gerekli koşulları oluşturmaktır.
    Peki inşaat sektöründe durum ne? bu böyle gider mi derseniz o da son 2 yıldır zor durumda. Beton sektörü de yavaş yavaş geri çekilmeye başladı.

    Çözüm yabancıya konut satışını acilen durdurmak ve sığınmacıları göndermeye başlamak. Bunlar yapılmaya başlandığı zaman fiyat artışları bıçak gibi kesilir. Yapılan konutları zengin almaz çünkü kiracı bulamaz. Konuta yatırım amaçlı talep olmayınca ihtiyaç sahipleri konut almaya başlar bu durumda fiyatlar aşağıya çekilir.

    Zengine örnek vermek gerekirse benim hiçbir ise yaramayan hayırsız amcamın İstanbul'da 3 dairesi vardı son bir yılda köşe olmuş 6 yeni daire daha almış. Bir adamın 9 dairesi var. Her zengin de ortalama 3 daire olsa bile kimin aldığı net ortaya çıkacaktır.
  • 09-01-2023, 02:54:57
    #14
    Şuan herşey çok kötü.
    Başkası gelse daha da kötü olacak.
    Böyle devam ederse daha daha kötü olucak.
    Garip birşey 🙂
  • 09-01-2023, 03:09:14
    #15
    KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu balonlar da patlar elbet hocam.
    Maksat +r10 almak için bu tür ilgisiz yorumları yazıyorsunuz sanırım.
  • 09-01-2023, 03:19:19
    #16
    WalterTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bir gün son alanın elinde kalacak o güne kadar artmaya devam edecek.
    Valla geçmiş iddia tecrübem o kişinin ben olabileceğini gösteriyor hocam normal şartlarda da işlerim rast gitmeme konusunda epey ısrarcı şöyle el birliğiyle bir para toplasak aslında istediğiniz sektörü normale döndürürüm milletinde şu çilesi biter.
  • 09-01-2023, 06:00:41
    #17
    karamazov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ekonomiyi böyle eleştirip seçim vakti gelince koşulsuz desteklersiniz ama:d
    Ekonominin iyi kotulugu ile alakasi yok.bizim vatandaslarda da suç. Hulumette de de bu adamlara para kazandirdigi icin suc var.