• 08-01-2023, 17:47:05
    #10
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    GreenLight adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bizim söylediklerimizin hiç bir önemi yok. Sen ne yapmak istiyorsan onu yap. Senin yolun çünkü bu. Ticarette de batmak var ancak, şuanda zengin olan ticarette rekor kırmış insnaların %90'nından fazlası risk almış okumamış kendini ticarete atmış insanlardır. Ben Rafineri ve petro kimya teknikeriyim. Ama üniversitede renk körü olduğumu öğrendim. Hiçbir şekilde hiçbir yerde mezuniyetim ile ilgili olarak çalışamam. Çalışamıyorum da bende kendi yolumu çizdim son dönemlerde.

    Kimse kusura bakmasın okuyunca da birşeyler olmuyor. Bütün öğretmenler emekliler zar zor geçiniyor. Evi olmayanlar tabi. Geçen ilk okul öğretmenime denk geldim. 20 sene geçmiş üstünden. Evimin taksiti daha yeni 1 sene sonra bitiyor dedi. Araba almak istiyorum ama oda çok zor dedi. Emekli olunca da şuanki maaşımızın yarısını verecekler diye söyledi. vs.vs.

    Burada sana öneri veren arkadaşlar kendi durumlarına göre yorum yapacak. Örneğin adsenseden uğraşmış ancak çok başarılı olamayan veya hesapları banlanan birisi o garanti değil o işlere yönelme oku der, okuyup bir yerlere gelememiş ancak adsenseden güzel gelirler elde eden ve işleri yolunda giden biride ticaretin ve bu işlerin daha önemli olduğunu söyler.

    Hangi iş modelini düşünürsen düşün, orada takılı kalma. Adsense yapıyorsan bir siteye bağlı kalma mesela... Okulunu gene oku ama okuduğun meslekte çok para kazanacağını ve ömür boyu yapacağını da düşünme. Okulunu okurken bir yandan, bu işlere de zaman ayır. Aynı zamanda çok az para harca. Paranın büyük bir kısmını biriktir. Sana verebileceğim en iyi tavsiye bu
    Şuana kadar yazılanlardan en iyisi ve açıklayıcı olanı.
  • 08-01-2023, 18:41:10
    #11
    Okulunu oku hocam.
  • 09-01-2023, 00:56:48
    #12
    Eğer ticareti seviyor ve okumak istemiyorsan açık öğretime yönelebilirsin. Bende zamanında kendi bilgilerim ile lise 1 de iyi paralar kazanınca ve insanları görünce bana okumamak mantıklı gelmemişti. Bende okulu bırakıp 2 sene sonra açık öğretime kayıt oldum. Açık öğretimde de baya sallayarak okusam da oralarda bir çok yere girip çok şeyler öğrendim. Açık liseyi yıllar sonra bugün bitirdim ve mezun oldum. Kaybettiğim bir şey var mı diye düşünüyorum bence yok. Yani bazı üni okuyanlar ortam falan diyorlar fakat ben kendi paramı kazanırken her şehri geziyordum. Zaten para kazanırken her türlü güzel arkadaşlık ve ortamı gördüm. Geçenlerde babasının zamanında 4 yıllık grafik tasarımı için bilgisayardan donanımlara eğitim ve okuluna toplamda 200 bin TL harcadığı bir kız ile konuştum. Başvuru yaptığı yerlerin hepsi deneyimli arıyormuş. Kız asgari ücretle bir yere çalışmaya girmiş iş bulamayınca. Bana dediği tek şey o zamanlar bu parayı dolar alıp faize atsam şimdi daha çok param olurdu diyor mantıklıda. Yani ben bugün liseden mezun olmuşum hayatımda hiç bir şey değişmedi ama işim gücüm kazancım var. Şimdi istersem üniye gider okuyabilirim de nasılsa internetten kazandığım sabit işlerim var.

    Eğer ilerisi için çok büyük düşüncelerin var ise master yapacak iyi ünilerde okuyup kariyer yapacak, zengin ve güçlü insanlar ile çalışıp çok iyi şeyler başarabileceksen kesinlikle okumalısın. Çünkü okul senin için bir kimliktir yani ne kadar bilgili olursan ol, çok iyi mevkilerde iyi insanlar ile çalışacaksan özgeçmişinde iyi okulları görmek isterler. Ama benim öyle bir düşüncem yok diyorsan okulda harcayacağın zamanı atıyorum programcı olacaksındır. Okulda doğal olarak programlamayı iyi derecede öğretemeyeceklerdir. Bu süre zarfında kurs yada bir kişinin yanına girerek gerekirse maaş bile almadan işi öğrenmen seni çok fazla hayatta ön plana atacaktır. Zaten açık öğretim ile hayalindeki işi yaparken bir yandan okulunu aksatmazsın.

    Ben fotoğrafçılık ve grafiği çok istiyordum. Adobe programlarını fotoğrafçılık için yeterli kullanabiliyorum. Geçende gidip fotoğraf makinası aldım çekimler yapıyorum. Fakat açık öğretimde yurt dışına gitmek istediğimden elimde fotoğrafçılığa dair belge olması için bölüm değiştireyim dedim. Ama açık öğretim olarak fotoğrafçılık bölümünden mesleki bölüm yokmuş. Yani gidip çırak-kalfa-usta-usta öğretici belgesi alabiliyorken okul diplomamda bu bölümden bitiremiyorum. Bana kaybettirdiği bir şey yok ama yazsa iyide olurdu
  • 09-01-2023, 01:14:13
    #13
    aynı durumu yaşıyorum bu arada kaçıncı sınıfsınız hocam fizik notunuz iyimiş
  • 09-01-2023, 07:59:07
    #14
    Yönetici onayı bekliyor
    Bing0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynı durumu yaşıyorum bu arada kaçıncı sınıfsınız hocam fizik notunuz iyimiş
    Hocam 11 fakat derslerle hiç alakam yok bende eğer derse başlamam gerekiyorsa 15 tatilde halletmem lazım yoksa 12de pişmanlık duyarım diye endişe ediyorum.
  • 09-01-2023, 10:10:00
    #15
    ticaret yap boşver okulu