Bu aralar Yurtdışına çıkmayı kafaya koydum bıktım artık gerçekten yoruldum. Fransa'da kuzenim oturuyor çocukları ile. Zamanında Fransa'ya giderken, eşinin ablasını ziyarete gitmişlerdi, sonra orada avrupa insan hakları mahkemesi'ne başvurup "ülkede ırkçılık var" diyerek orada kalmıştı mahkeme bitene kadar. Mahkeme de kendisini haklı bulup kalıcı oturum izni verdi.
Şimdi bende diyorum ki, bu kuzenime söylesem de beni davet etse (davet hakkı var mı bilmiyorum 10-15 yıldır orada oturuyorlar.) Ben de 14 günlüğüne diye ailemle gitsem ve orada dava açsam Aihm'den ülkenin ekonomik durumu ve yargı sürecinden memnun değilim yaşam zorluğu var diye dava açıp, dava sonlanana kadar orada kalabilir miyim? Süreçle ilgili bilgisi olanlar aydınlatabilir mi?
Lütfen vatan haini damgacıları gelmesin, vatanımı çok seviyorum ama yurtdışına çıkma ihtimalini değerlendirmek zorundayım, ekonomik zorluk içinde yaşamayı tercih haline getirecek kadar aptal değilim.
Yurtdışına Turist olarak gidip AİHM'e başvursam?
6
●256
- 11-12-2022, 15:49:16Neden içeride yatsın ki hocam, detay paylaşır mısınız?chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-12-2022, 15:53:17Avrupa göç dalgalarına karşı artık daha agresif yaklaşıyor. Yurt dışındaki birçok tanıdığım göç veya iltica için doğru zaman değil diyor. Avrupa Birliği yaşam zorluğu veya ekonomik sorunlar gibi sudan gerekçeleri ciddiye almıyor zaten. Seni doğrudan etkileyen ve ispatlayabildiğin bir insan hakları ihlali ile ancak istediğini elde edebilirsin. Sürece ailende dahil olacaksa yine ciddi bir sebebiniz olmalı. AHİM kanıt istiyor ve çok sık suistimal edilmeye çalışıldığı için ciddi cezaları var.
)